FOTO  Poligon Offline predstavio Branu Mandića mostarskoj publici

brano mandić, Mostar

...Vijesti iz Podgorice u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače . U sklopu Poligona je predstavljen Mandićev prvi prozni prvijenac „Feb je čekao olovku", zbirka od 15 kratkih priča sa oko 120 strana.

„Ovakve vrste susreta su za mene novina, još se upoznajem s osjećajem kako je predstavljati svoje djelo i što pisac ima da kaže, jer nakon napisanog teksta pisac mislim da treba imati luksuz da šuti, ali ovo je moja prva knjiga i ja sam zadovoljan što sam ovdje", istakao je Brano Mandić.

Moderator Mirko Božić je nakon razgovora s piscem Mandićem o njegovoj sjajnoj zbirci kratkih priča "Feb je čekao olovku", postavio pitanje o podgoričkoj izdavačkoj kući Žuta kornjača, koja je objavila knjigu.

„Žuta kornjača nastupa kao nezavisna izdavačka kuća u koja je izdavala djela od poznatiji autora među kojima su dramski pisac Ljubimir Đurković, Ilija Đurović, glazbenik Dušan Đurović...", kazao je Mandić.

Mandić čije su kolumne u Sarajevu zaključane zbog izdavačke politike, mostarskoj publici je dočarao svoj prepoznatljiv stil kroz pročitane priče „Moj Aligator", „Plima" te „Govnava vodica", koje su ispraćene velikim pljeskom.