Policijska brutalnost ili samoobrana u Mostaru

Policijski dužnosnici, mirza čampara, zalik, Mostar

Mirzu Čamaparu (38) koji je u subotu u mostarskom naselju Zalik, točnije u kući u ulici Muje Pašića, slavio prvi rođendan djeteta bračnog para Čuljak, policija je pretukla nanijevši mu povrede glave, kičme i nogu.

Pendrekom po glavi

- Na proslavi nas je bilo oko tridesetak, muškaraca, žena i djece. Čuo sam vani neku gužvu i krenuo da vidim šta se dešava. Osjetio sam udarac po glavi i tu sam izgubio svijest. Policajac me je bez razloga udario, a da ništa nisam uradio - kazao je u izjavi za "Avaz" Čamapara, dodavši da se ne sjeća šta se dalje događalo ali da imaju očevici, drugi slavljenici.

Prema njihovim riječima nakon što je Čampara dobio udarac pendrekom u glavu, policajci su mu stavili lisice na obje ruke.

- Kada je došla Hitna pomoć, a zvali su je očevici, a ne policija, tehničari su ga unijeli u auto Hitne pomoći da mu ukažu pomoć. Tražili su od policije da mu odvežu lisice jer mu nisu mogli ukazati pomoć svezanom i to je urađeno. Međutim, policajac I.P. u tijeku ukazivanja prve pomoći ovog momka izbacio je iz auta Hitne pomoći i bacio ga na asfalt kada je načinjen snimak - kazao nam je jedan od očevidaca, dodavši da je Čampara, potom, prevezen u bolnicu.

Izjava tužiteljice

Policija i Tužiteljstvo HNŽ su pak u nedjelju priopćili, da je u subotu prije ponoći došlo je do narušavanja javnog reda.

- Pet osoba napalo je policajce, usljed čega su im nanijeli lakše tjelesne povrede. Još ne znamo čime su točno napadnuti. Slavljenici su potom, zbog napada na službene osobe, uhićeni - kazala je u nedjelju u izjavi za "Avaz" Sabina Beganović, dežurna županijska tužiteljica Tužiteljtva HNŽ.

POGLEDAJTE VIDEO: Policijska brutalnost u Mostaru by webavaz