Počinje nastava i u HNŽ-u, u školske klupe danas će sjesti više od 26 tisuća učenika

studij posušje, škola, škola, nastavnik, nastava, škola, škola, udžbenici, djeca, Slaven Pehar, škola, odgoda, HNŽ, ZHŽ, škola, nastava, Ortiješ, škola, Buna, Tomislavgrad, učiteljica, diskriminacija, štrajk, HNŽ, diplome, škola, škola, roditelji, djeca, škola, učenici, profesorica, škola, opis, škole, sindikat, priopćenje, Sarajevo, demokracija, Apartheid, škola, učenici, škole, tableti, laptopi, škole, upis, HNŽ, škole, Hercegovina, upis, škole, HRS, HNŽ, nastava, HNŽ, početak, odgoda, škola, HNŽ, torbe, knjige, škola, roditelji, HNŽ, nastava, početak, škola, hercegovački vicevi, poslovica, Tomislavgrad, škola, djeca rast, Mostar, srednja škola, upisi, škola, učenica, škola, roditelji, djeca roditelji, plaća, HNŽ, škola, Zvonko Milas, čestitka, škola, ŽZH, HNŽ, nastava, stipendije, učenje hrvatskog jezika, hrvati izvan domovine, Vrhovni sud FBiH, školska nastava

...godina, a neki od njih će po prvi put sjesti u školske klupe. Za razliku od većine svojih vršnjaka iz ostalih županija, uživali su koji dan dulje u raspustu. Podsjetimo, odgoda početka nove školske godine 2016./17. donesena je odlukom Vlade, a glavni razlog su bile vrućine koje utječu na uvjete boravka u školama, posebice u popodnevnim smjenama, i obnove sedam škola u HNŽ-u. Za razliku od prošle godine broj djece u HNŽ-u je manji, odnosno, prema procjenama, najmanji je broj djece u posljednjih pet godina. Za razliku od HNŽ-a, u ZHŽ-u je oko pedesetak djece više u odnosu na prošlu godinu. Nova školska godina započinje danas u svim osnovnim i srednjim školama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. U školske klupe osnovnih škola sjela su 17.853 učenika, 9794 je učenika koji pohađaju školu po hrvatskom planu i programu, dok je 8059 učenika koji rade po bosanskom planu i programu. U klupe srednjih škola danas sjeda 8417 srednjoškolaca, onih koji rade po hrvatskom planu i programu je 5031, dok je 3386 učenika koji rade po bosanskom planu i programu. - Vlada je na niz primjera pokazala koliko je obrazovanje na samom vrhu prioriteta, u obnovu osnovnih i srednjih škola uloženo je više milijuna KM, rekao je predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg.

- Riješili smo i problem tehnološkog viška, imamo sve djelatnike koje smo imali i prošle godine, na naše, a i njihovo zadovoljstvo. Herceg je kazao kako obrazovanju svi moraju dati posebnu dimenziju. - To je ulaganje koje se na kraju uvijek isplati - kazao je Herceg te poželio sretan početak nastave svim učenicima osnovnih, srednjih škola i djelatnicima, posebnim s naglaskom na one koji prvi put sjedaju u školske klupe. Premijer Herceg danas će obići škole kako bi se i sam uvjerio da su adekvatno završene obnove te kako bi osobno učenicima i djelatnicima poželio sretan početak školske godine.

Početkom nove školske godine, policijske uprave i policijske postaje MUP-a HN županije poduzet će potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u pravcu zaštite djece - sudionika u prometu, kao i najugroženijih kategorija sudionika u prometu. Podsjećaju da se početkom svake školske godine na prometnicama pojavljuje nekoliko stotina novih školaraca, od kojih se neki prvi put susreću s brzim automobilima, motociklima, pješačkim prijelazima i semaforima, a najugroženija skupina su upravo učenici prvih razreda. Policijske uprave će osigurati intenzivnije poduzimanje mjera i radnji policije u blizini škola, a cilj je stvaranje povoljnih uvjeta za školarce.

Vecernji.ba