Počela gradnja skloništa za životinje 'Stray Village' kod Mostara

Stray Village, Mostar, Stray Village
Projekt realiziraju Udruga za zaštitu životinja Mostar "Animal Care Centar" i njemačka organizacija "Streunergluck e.V.".

Prijatelji i donatori projekta upriličili su u nedjelju prigodno druženje na adresi budućeg skloništa kako bi razgovarali o aktivnostima gradnje te su tom prigodom službeno najavili početak radova.

Iz Udruge ističu kako se projekt realizira uz potporu brojnih veleposlanstava u BiH, raznih drugih udruga, donatora i prijatelja te kako ih je podržala i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije i Grad Mostar, koji je ustupio zemljište u Kozicama.

Napominju kako će za početak imati 20 boksova i ambulantu, a nadaju se da će se njihovi kapaciteti širiti dok ne naprave pravo utočište za životinje.

- Sukladno donacijama i pomoći širit ćemo kapacitete, a u planu nam je i izgradnja karantene, kroz koju životinje moraju proći kako bi bile udomljene u Europskoj uniji - kazali su za Fenu iz Udruge iz koje navode kako je većina životinja koje su bile pod njihovom zaštitom preko Streunerglucka našla svoj topao dom u Njemačkoj.

Iz organizacije "Streunergluck e.V." ističu kako su zahvaljujući Animal Care Centru prvi put počeli implementirati jedan ovako velik projekt te kako su do sada s područja Mostara spasili preko 1000 životinja.

FENA