Pobuna mještana Malog Polja kod Blagaja

bunica
Tako su, kako je rečeno iz Gradske inspekcije, svi inspektori bili na licu mjesta te su sačinili zapisnike, nakon čega su ovaj lokalitet obilježili znakom koji zabranjuje svaki daljnji nastavak gradnje. Prema neslužbenim informacijama, nadležnima još uvijek nisu poznate osobe koje su se drznule uzurpirati državno zemljište i označiti ga kao privatnu svojinu, iako se u javnosti uveliko iznose njihova imena.

Podsjetimo, direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara, Salem Bubalo, je u vezi ovog slučaja konkretno kazao da je Prostornim planom Grada Mostara na tom mjestu predviđeno urbano zelenilo, lokalni put i korito rijeke.

- Gradnja na tom dijelu nije dozvoljena, ničim nije regulirana, jer, gdje je riječ o urbanom zelenilu, tu nema gradnje. Korito rijeke, s druge strane, je zaštićena zona gdje nikakve osnove za gradnju nema! Tako da je, da se tako izrazim, sve čisto kao suza- kazao je nedavno u izjavi za avaz Bubalo.

Jedan od mještana, Emir Bjelić kazao nam je jučer da su zadovoljni ovakvim raspletom situacije, no, kako je napomenuo, na ovome neće stati. Dodao je da još čekaju nalaz inspekcijskog tima Uprave za vode Ministarstva poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Hercegovačko-neretvanske županije te naglasio da će uskoro uslijediti organiziranje javnog skupa u vezi ovog slučaja.

Mještani Malog Polja, podsjetimo, zbog nekontrolirane gradnje uz rijeku Bunicu strahuju od velikih poplava, jer su se sa ovom nepogodom počeli susretati zadnjih godina. Stoga, odlučni su u namjeri da građevinsko divljanje nad rijekom zaustave.