Platio priključak, sada sam stavlja stupove

Vojno el. stub

... stanovnika Mostara, koji ovih dana muku muči s priključkom električne energije. Naime, u mostarskom prigradskom mjestu Vojno Livaja je planirao niz aktivnosti tijekom ljetnih mjeseci. Za sve to mu je trebala električna energija, a onda su počeli problemi, piše Večernji list.

Platio priključak

- Platio sam priključak struje i ostale obveze koje sam morao. Dogovorio sam s ljudima da iskopam rupe za električne stupove kako bi doveli struju do moga imanja. Platio sam i bager koji je iskopao potrebne rupe i mislio sam kako je to kraj priče o struji koji ja trebam uraditi. Ali to je bio tek početak - govori nam jučer Livaja.

Od njega se kasnije zatražilo da rupe ispuni pijeskom i kamenom.

- Kada su mi rekli da moram i to uraditi, nisam vjerovao što slušam. Rekli su mi kako kamenja moraju biti teška 50 kilograma, ja sam ironično odgovorio kako nisam ponio vagu s sobom. Dostavili su stupove, ja sam riješio pijesak i ta kamenja. Opet sve platio, postavio stupove, a onda su mi rekli kako moram dovesti dva kubika betona kako bi se posao završio i kako bi oni konačno mogli priključiti struju. Tu sam podvukao liniju. Rekao sam kako to neću učiniti i sada sve stoji - prepričava nam Livaja.

Dodaje kako po važećim propisima i zakonima ništa nije morao raditi, ali kako je sve učinio da bi struju dobio u kraćem roku.

Treba sve uraditi

- Ovdje ispada kako sam im platio priključak struje, kako sam sav posao trebao uraditi za njih kako bih dobio električnu energiju. Po važećim pravilima, ništa od ovoga nisam trebao uraditi i cijela priča me koštala mnogo skuplje nego što sam to predviđao. Ako sam morao sve sam uraditi, onda je pitanje zašto uopće plaćati priključak za električnu energiju - pita na kraju razgovora Livaja.

Jučer smo točnost podataka koje nam je iznio Livaja željeli provjeriti i u Elektroprivredi HZ HB, ali odgovor na pitanja koja smo poslali nismo dobili. Inače, ovo nije prvi slučaj da se kupci električne energije žale zbog nemara EP HZ HB. Upućeni kažu kako je bilo situacija u kojima su građani s pravom negodovali, ali kako je i bilo slučajeva u kojima je trebalo postavljati desetke stupova za električnu energiju kako bi struja došla samo do jednoga potrošača. Ipak, u ovome slučaju se nije radilo o desecima stupova i kompliciranom poslu koji zahtjeva veće resurse i angažman nadležnih službi.