Plaće policiji u HNŽ-u povećane za 15 posto

MUP ŽZH, Natječaj, MUP HNŽ, Mostar, MUP HNŽ, pljačka, Mostar, pljačka, Mostar, MUP HNŽ, MUP HNŽ, pljačka, Mostar, pljačka, Konzum, Mostar, pljačka, uhićenja, uhićenje, policija, Mostar, krađa, Mostar, provala, MUP HNŽ, MUP HNŽ, krađa, Mostar, strujni udar, Mostar, MUP HNŽ, Mostar, pljačka, MUP HNŽ, MUP HNŽ, MUP HNŽ, Neum, Čapljina, PU Tomislavgrad, Tomislavgrad, prometna nezgoda, Mostar, MUP HNŽ, pljačka, prometna nesreća, m 17, bmw, krađa, Mostar, MUP HNŽ, Široki Brijeg, pljačka, Mostar, pljačka, MUP ŽZH, pljačkaši, oružana pljačka, MUP HNŽ, pljačka, Mostar, prometna nezgoda, Mostar, tučnjava, Mostar, tučnjava, Mostar, provala, MUP HNŽ, Mostar, pljačka, Mostar, MUP HNŽ, prometne nezgode, Neum, krađa, krađa auta, prometna nezgoda, ivan sedlo, Čapljina, MUP HNŽ, Mostar, pošta, provala, pljačka, Mostar, turci, Posušje, teška prometna nesreća, Novi Travnik, Mostar, prometna nezgoda, HNŽ, MUP HNŽ, MUP HNŽ, krađa, nestanak, Bosna, zastava, zapaljena zastava,
Usvojen je i zaključak kojim Vlada prihvaća dogovor s reprezentativnim sindikatom o povećanju plaća policijskih službenika MUP-a HNŽ-a na način da će plaća biti povećana za sljedeće tri proračunske godine i to 5 posto za svaku godinu počevši od 1. 1. 2019. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HNŽ-a.

Također, usvojen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima HNŽ-a i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rudarstvu HNŽ-a kojim se, uz ostalo, utvrđuje način upravljanja mineralnim sirovinama, zaštita i izvođenje rudarskih radova.

Vlada je dala suglasnost na Financijski plan Službe za zapošljavanje HNŽ za 2019. godinu u iznosu 14,3 milijuna maraka, kao i na Odluku o izvršenju financijskog plana Službe.

S ciljem osiguranja asistenata u nastavi za svu djecu s poteškoćama u razvoju u HNŽ, županijska vlada započela je potrebne aktivnosti i postupke kako bi, uz do sada osiguranih 24, bilo angažirano još 15 asistenta.

Usvojene su i potrebne odluke u vezi s provedbom Županijskoga programa ranog otkrivanja raka dojke 2019.-2022. usvojenog u rujnu ove godine. Naglašeno je kako je prvi korak u implementiranju Programa izbor zdravstvenih ustanova s kojima će biti zaključen ugovor za obavljanje mamografskih pregleda žena od 45 do 69 godine starosti.

Vlada je usvojila i Odluku o odobravanju utroška novčanih sredstava za donacije u građevinskom materijalu u iznosu 250.000 maraka, čime će se poduprijeti rješavanje stambenih potreba 84 povratnika.

Vlada je razmotrila Informaciju Ministarstva gospodarstva o stanju poduzetništva i obrta na području HNŽ-a u 2017. godini u kojoj je naglašeno kako je povećan broj novoregistriranih poduzeća, dok se broj obrta smanjio, te je prosječna plaća viša u odnosu na prethodnu godinu.

Razmotrena je i Informacija o stanju u području lovstva za 2017./2018. lovnu godinu. Istaknuto je kako je na području HNŽ-a osnovano 12 lovišta, čiji su korisnici izradili lovno-gospodarske temelje.

Vlada HNŽ-a razmotrila je Izvješće o žetvi strnih žita u 2018. godini u kojoj je naglašeno kako su ukupno zasijane površine veće za 46 hektara u odnosu na prethodnu žetvu, a ukupan prinos za 38 tona po hektaru, stoji u priopćenju.