Plaća nema, o problemima Aluminija tek za sedam dana

Aluminij Mostar, dionice, Aluminij Mostar, otvoreno pismo, Ivo Bradvica, Aluminij Mostar, smjena, vlada Federacije BiH, Aluminij Mostar, deblokada, Federacija BIH, Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, Aluminij Mostar, deblokada, EPHZHB, NSZ-a Aluminija, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, Vlada Federacije, Hercegovina, ekonomski krah, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, strah, Lijanovići, Hercegovina, Federacija BIH, uništenje, Aluminij Mostar, sindikat, vjekoslav domljan, Aluminij Mostar, aluminij, Natječaj, direktor, Aluminij Mostar, mostarski aluminij, Aluminij Mostar, uštede, plaće, Erdal Trhulj, Željko Kordić, Aluminij Mostar, Željko Kordić, Aluminij Mostar, Elektroprivreda HZHB, isporuka el.energije, Aluminij Mostar, sindikat, pismo, Aluminij Mostar, spas, Ivan Kovačić, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, aluminij, NSZ-a Aluminija, mostarski aluminij, Aluminij Mostar, Nermin Nikšić, nikola krešić, platformaši, Aluminij Mostar, mostarski aluminij, Nermin Nikšić

Situacija u kombinatu je i dalje složena, no s obzirom kakvu preživljavaju cijela država i regija, nemaju snage govoriti o svojim problemima.

Uskoro rješenje

Samir Anić, predsjednik Udruženja malih dioničara Aluminijaš, kazao je za Dnevni list kako je cijela priča o dokapitalizaciji Aluminija, deblokadi računa i problemima odgođena zbog poplava koje su pogodile državu.
-Neumjesno je da pričamo o našim problemima u situaciji kada ljudi ginu i gube sve što su godinama stvarali. Sačekat ćemo da se situacija smiri i za sedam do deset dana će se ponovno aktivirati priča o Aluminiju, kazao je Anić. Podsjetimo kako je prošli petak istekao rok do kada je privremena uprava Aluminija trebala napraviti plan izlaska iz krize i dokapitalizacije, a to je bio rok i da sve zainteresirane strane dostave ponude u kojoj mjeri i s koliko novca su spremne sudjelovati u dokapitalizaciji kombinata.

Brojne ponude

Zadnja informacija govorila je o tome kako se neke vodeće svjetske tvrtke natječu u ponudama za Aluminij nudeći povoljniju glinicu i električnu energiju. Također, zainteresirani su za ulazak u Aluminij i najveći kooperanti kombinata. Iako su poplave poremetile život u cijeloj državi, radnici smatraju kako se pod hitno mora početi raditi na sanaciji problema u Aluminiju jer se isti svakodnevno gomilaju, računi su blokirani, a radnici više nemaju snage čekati.