Pilot projekt energetske učinkovitosti u Gimnaziji Mostar

donacije, pljačka, Mostar, Mostar, Gimnazija, Gimnazija, ante mostar, Mostar, Stara gimnazija, Gimnazija, gimnazija mostar

Tim povodom, direktor Misije USAID-a/BiH David J. Barth, zamjenica rezidentnog predstavnika UN-a Zahira Virani i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić sutra će u 11 sati u prostorijama Gimnazije Mostar službeno otvoriti renoviranu školu.

USAID je posvećen potpori učinkovitijeg korištenja energije kako bi se promovirala održivost ekonomskog razvoja i zaštita okoliša. Ovaj pilot projekt iz oblasti energetske učinkovitosti su financirali  USAID, UNDP i Grad Mostar.

U sklopu projekta je izvršena rekonstrukcija sustava za distribuciju grijanja, koji će omogućiti kontrolu grijanja po zonama, a instaliran je i sustav daljinskog registriranja potrošnje energije.

Ovo je jedan od 17 pilot projekata energetske učinkovitosti koje USAID provodi širom BiH. USAID-ov projekt energetske učinkovitosti radi na širenju čiste, sigurne i dostupne energetski učinkovite tehnologije putem pilot projekata u zgradama širom BiH.

Do danas, Vlada SAD-a je osigurala gotovo 1.6 milijardi dolara pomoći potpore ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku u BiH, priopće je iz USAID-a.