Pijani ministar Esad Humo policajcima prijetio ubojstvom

Esad Humo, prijetnje, pijanstvo
Prethodno ju je mjesecima uzalud pozivao na telefon. Taj obiteljski čovjek parkirao je ‘svoj' službeni audi A4 i počeo dozivati, ali mu ona nije htjela otvoriti pa je ljutiti ministar zgrabio kamenice i razbijao prozore. Uznemireni stanari su pozvali policiju, a ministar je jednog od njih čak dva puta koljenom udario u međunožje. Otimao se privođenju vičući: "Sve ću vas smijeniti! Sve ću vas pobiti! Znate li tko sam ja!", piše vecernji.ba

Uvrede i psovke su se nastavile i u PU Mostar, da bi nakon toga bio pritvoren do otrježnjenja. Svoje divljaštvo je iskazivao i u ćeliji, koju je do jutra i uneredio, a okolo se širio nesnosan smrad. Naime, sportski odjeveni ministar Humo je nakon toga govorio da mu policajci nisu htjeli otvoriti (!?). Na njih se žalio kriminalističkim inspektorima, koji su ga uneređenog morali saslušavati "oči u oči", širom otvorenih prozora ureda.

Skandaloznu je noć ministar Humo, inače član Stranke za BiH, ratni zapovjednik 41. motorizirane brigade Armije RBiH, pukovnik i nositelj Zlatnog ljiljana, završio braneći se šutnjom i upitom "može li ići jer bi na poslu trebao dočekati izaslanstvo Granita iz Jablanice!" Međutim, pušten je tek nakon obrade, i to uz kaznenu prijavu za napad na ovlaštenu službenu osobu, za što je zaprijećena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina te ugrožavanje sigurnosti i oštećenja tuđe stvari.

Zanimljivo je da ministru Humi ovo nije prvi ‘alkoholizirani slučaj'. Kako smo pisali, prije više dvije godine se potukao s Asim Đuliman, koji je lanjskog travnja optužen za izazivanje opće opasnosti, ali suđenje još nije ni zakazano na Općinskom sudu Mostar (!?). I taj incident nije prošao bez skandala. Nakon tučnjave u kafiću pokraj Starog mosta, koja je počela oko ratnih zasluga, Đuliman je otišao kući po automatsku pušku i pucao.

Srećom, nije bilo teško ozlijeđenih. Puška nikada nije pronađena, iako je pucač tvrdio da ju je odbacio u Radobolju. Do jutra su nestale i čahure, iako je lice mjesta osiguravao policajac, koji je naknadno tvrdio da su nestale dok se išao pomokriti. Tako su uklonjeni svi dokazi.