Pacijenti neće plaćati parkiranje

krađa, Mostar, Dom zdravlja Mostar, parking

Pacijenti koji dolaze samo uz veliku dozu sreće mogu pronaći mjesto za parkiranje i otići na pretrage i preglede, piše Večernji list BiH. Ostali ostaju kružiti oko Doma zdravlja, a nerijetko se stvaraju gužve koje čak mogu onemogućiti prolazak hitnoj pomoći. Zbog svega toga vodstvo Doma zdravlja Mostar odlučilo je pokrenuti određene promjene kako bi se stanje konačno popravilo.

Postavljene su rampe koje će blokirati ulazak automobila, kao i posebna regulacija prometa oko Doma zdravlja, a trenutno se čeka uporabna dozvola gradskih institucija kako bi se moglo početi s naplatom parkiranja. Nepotrebne gužve - Na početku moram reći kako parkiranje neće plaćati pacijenti koji dolaze na preglede ili po nalaze, nego oni koji ujutro parkiraju automobil na našem parkiralištu i dođu po njega kada im završi radno vrijeme. To više ne možemo dopuštati. Mnogo je tvrtki u okolici Doma zdravlja čiji djelatnici na našem parkiralištu ostavljaju automobile. Pacijenti zbog toga trpe i imaju probleme, rekao nam je jučer na početku razgovora ravnatelj Doma zdravlja Mostar dr. Mario Kordić. On jučer nije mogao precizirati kada će početi naplata parkiranja, ali je rekao kako je proces u završnoj fazi. - Još trebamo dobiti određene suglasnosti od gradskih institucija i možemo započeti s realizacijom naplate parkiranja.

Očekujemo da će rezultat početka naplate biti manje gužve na parkiralištu, pacijenti više neće morati i po pola sata kružiti automobilom kako bi našli mjesto za parkiranje i otišli na pregled. Mislimo da imamo sasvim dovoljno mjesta kako bismo zadovoljili potrebe pacijenata, a oni koji i dalje žele ostavljati automobile na mjestima kao i do sada, morat će se prilagoditi novim pravilima, ističe naš sugovornik. Hoće li učinci početka naplate biti onakvi kako to očekuju ravnatelj Kordić i njegovi suradnici, ostaje za vidjeti. Hitna pomoć U svakom slučaju, činjenica je da se nešto mora mijenjati jer je ovakvo stanje opasno za pacijente, osobito one koji idu u Hitnu pomoć. Već ranije je vodstvo Doma zdravlja jedan ulaz posebno odvojilo za vozila hitne pomoći, ali i tu se nekada zna dogoditi da ga blokiraju vozila pacijenata koji parkiraju automobile suprotno važećim pravilima. - Pravila koja uvedemo ili već uvodimo moraju se poštovati jer samo tako možemo izbjeći situaciju u kojoj se čak može ugroziti život pacijenta.

Stoga pozivamo sve vozače koji dolaze u Dom zdravlja da se pridržavaju pravila, poštuju znakove i nova pravila koja već sada vrijede ili dodatna koja će uskoro biti primijenjena, poručili su iz mostarskog Doma zdravlja. Inače, Mostar ima velikih problema zbog nedostatka parkirališnih mjesta. Grad je posljednjih godina doživio određenu ekspanziju koja nije pratila i povećanje broja parkirališnih mjesta. Stoga je sve više problema kao što su oni s kojima se susreću u mostarskom Domu zdravlja. Može se očekivati kako će slične projekte provesti i još neke institucije ubuduće.