Ovo su najljepša dvorišta Grada Mostara u 2019. godini

Mostar, dvorišta

Naime, Grad je u cilju unaprjeđenja odgovornosti prema zaštiti životne sredine Grad Mostar je raspisao Javni poziv za izbora za najljepše uređenog dvorišta (okućnice), školskog dvorište, balkona i terase stambenih objekata te najuređeniji gradski prostor, a nagrade je dobitnicima u utorak uručio gradonačelnik Ljubo Bešlić. Osim Lauša, koji si je osigurao novčanu nagradu u iznosu od 200 KM, drugoplasirano dvorište je Nejre Balavac, koja je dobila 150 KM. Treće mjesto, u ovoj kategoriji, dijele Blaž Rajič i Danijela Vidović, koji su dobili po 100 KM.

Nagrade za doprinos uređenju životne sredine okućnice dobili su Marina Krešić, Magala Grgić, Emilka Karačić, Nenad Ćurić i Željko Mikulić.

Najljepši balkon - terasa ima Nevenka Zubac, zatim Sandra Čuljak te Milijana Opančar i Tanja Majer Bokšić. Nagrade za doprinos hortikulturnom uređenju osvojile su Irena Dornik Marinčić i Ivona Bilić.

U kategoriji na najuređenije dvorište osnovne škole, prvo mjesto osvojila je OŠ 'Silvija Strahimira Kranjčevića i JU 'Šesta osnovna škola', a one su dobile po 900 maraka. Drugo mjesto u istoj kategoriji, i po 700 KM, odnijele su JU 'IV osnovna škola' i OŠ 'Petra Bakule'. Treće mjesto dijele OŠ 'Bartola Kašića' i OŠ 'Marina Držića' i nagradu po od 500 KM. Nagrade za doprinos hortikulturnom uređenju osnovnih škola odnijele su: JU OŠ 'Mustafa Ejubović - Šejh Jujo', OŠ 'ilije Jakovljevića', OŠ 'Cim', OŠ 'Ilići' te OŠ 'Bijelo Polje'. Nagrađeno je i zajedničko sudjelovanje JU OŠ 'Vrapčići' i OŠ 'Ivana Gundulića' za zajedničko školsko dvorište Raštani.

Srednja prometna škola ima najuređenije srednje škole, dok je Građevinska škola 'Jurja Dalmatinca' drugoplasirana škola. Treću nagradu dobila je Medicinska škola 'Sestara Milosrdnica', za doprinos hortikulturnom uređenju Ekonomska škola 'Joze Martinovića'. Dvorišta stambenih blokova, u kategoriji najuređenijeg gradskog prostora najljepša su od Veselke Ramljak, Igora Antunovića, Petra Vukičevića i Mirele Šetke Prlić, koji su dobili rodne nagrade.

Nagrade za doprinos uređenju životne sredine dobili su Milenko Dujmović i Velimir Glibić. Najuređenija dvorišta gradskih vrtića su ona od JU 'Dječji vrtić - Ciciban', JU 'Dječji vrtić' Mostar - organizacijska jedinica Radobolja, JU Dječji vrtić 'Sveti Josip'. Nagradu za doprinos uređenju životne sredine u ovoj kategoriji dobio je Multietnički inkluzivni vrtić 'Sunčani most'.

Specijalne nagrade koje se dodjeljuju u kategoriji najuređenijeg dvorišta ustanova za osobe s posebnim potrebama su dvorišta Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama 'Vedri osmjeh', dvorište Rehabilitacijskog centra za osobe s posebnim potrebama 'Sveta obitelj' te dvorište JU Centar za djecu s posebnim potrebama 'Los rosales'. Za najljepši hortikulturni detalj nagrađen je Amsal Mešić, dok je posebna nagrada izvan kategorije dodijeljena rukometnom klubu Lokomotiva za doprinos hortikulturnom uređenju. Najljepša dvorišta izabralo je povjerenstvo, imenovano od strane gradonačelnika, koje je izvršilo pregled natječajnog materijala, izašlo na terenski uvid prijavljenih lokacija te ocijenilo, po prethodno utvrđenim kriterijima, najbolje prijave u svim kategorijama. Grad je za ovogodišnji natječaj malo više odriješio kesu nego lani te je, prema proračunu, za nagrade izdvojeno 15.000 maraka.