Otvoren poziv za sudjelovanje na MostiMUN-u, najvećoj studentskoj konferenciji

MOSTIMUN, Mostar, prijave

Već devetu godinu za redom, mladi student/ce sa Sveučilišta u Mostaru, te sa Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru se okupljaju kako bi organizirali konferenciju koja prima oko 100 studenata/ca iz više od 15 zemalja, te kako bi predstavili BiH u pravome svjetlu, razbijajući predrasude I osviještavajući mlade ljude, koji pokazuju ogromno zanimanje za sudjelovanje na konferenciji, te time stječu širok raspon vještina, sve od korištenja engleskog jezika, do govorenja u javno, stid, debatiranja.
Funkciju delegate čine student I studentice od 18-25 godina. Srednjoškolci/ke nisu isključeni. Mostimun je simulacija rada UN-a, tako da će delegate biti podijeljeni u četiri vijeća, gdje svaka osoba predstavlja stav jedne države, imajući po dvije teme o kojima razgovaraju i nude riješenja o gorućim pitanjima.

Konferencija od velikog značaja, ne samo za grad Mostar i državu BiH, nego konferencija prepoznatog međunarodnog značaja biće održana od 26.- 30. 04. 2017. godine na Sveučilištu u Mostaru. Kako konferencija predstavljasuradnju među dva fakulteta, praksa je da jedne godine Unverzitet a jedne Sveučilište bude domaćin.

Poziv je otvoren od 23. 01. do 13. 02. tekuće godine. Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem web linka: https://goo.gl/forms/mjEgTQvc7ib7yND23