Otvoren javni poziv za besplatne usluge mentoriranja u INTERA TP-u

intera

 Analizirati poslovanje, imati pristup potrebnim znanjima i primijeniti sve relevantne informacije na svakodnevno poslovanje, izazovi su s kojim se lokalna poduzeća nerijetko susreću, a zbog ograničenih kapaciteta nisu u mogućnosti pravilno reagirati.

S ciljem pružanja podrške novoosnovanim i postojećim malim i srednjim poduzećima s područja regije Hercegovina, INTERA Tehnološki Park, u okviru projekta CODE financiranog iz Interreg IPA CBC Programme HR-BA-ME 2014-2020, otvara prijave za besplatne usluge mentoriranja po JICA metodologiji u trajanju od minimalno 20 sati po poduzeću.

Mentoriranje je sveobuhvatan i relativno dug proces podrške poduzećima koja se nalaze u presudnom trenutku za razvoj ili opstanak. Mentori, koji su prethodno educirani kroz šestomodularnu obuku koju je INTERA TP organizirao u suradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom, uključena poduzeća će voditi kroz procese analize trenutne situacije, pripremu plana razvoja te pripremu potrebne dokumentacije za različite aktivnosti i pronalaženje poslovnih partnera.

Na javni poziv mogu se prijaviti novoosnovana i postojeća mala i srednja poduzeća koja su u većinskom domaćem privatnom vlasništvu, a registrirana su na području regije Hercegovina. Prema uvjetima poziva, prijavljena poduzeća ne smiju obavljati djelatnost u okviru vojne industrije niti organizirati igre na sreću.

Tekst javnog poziva, sa svim detaljima o sadržaju programa i uvjetima prijave, moguće je pronaći ovdje.

Sva zainteresirana poduzeća mogu se prijaviti ispunjavanjem obrasca koji se može preuzeti ovdje ili u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka, a poslati na adresu navedenu u javnom pozivu.

Nakon zatvaranja prijava, provest će se proces selekcije na osnovu kojeg će se izabrati deset poduzeća koja će sudjelovati u mentorskom programu, a koja će o rezultatima javnog poziva biti obavještena sedam dana nakon zatvaranja istog. Eventualna pitanja svi zainteresirani mogu postaviti na [email protected].