Otvaranje novih studija u akademskoj godini 2014./2015. na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti

FPMOZ, turizam i zaštita okoliša, FPMOZ, Mile Delić, FPMOZ, Mostar sveučilište, FPMOZ, dani matematike, FPMOZ, Dan biologije, FPMOZ, Klub mladih pedagoga, Mostar sveučilište, upis, sveučilište, FPMOZ, studij Informatike, Mostar, Dani otvorenih vrata, FPMOZ, dani matematike, Mostar, FPMOZ, glazbena kultura, FPMOZ, Sveučilište u Mostaru, FPMOZ, Filozofski fakultet, FPMOZ, Jesen na FPMOZ-u, Sveta misa, Zaštita voda u kršu, FPMOZ, index, Mostar, FPMOZ, Pedagogija, obrazovanje i nastava, Hrvatska, Sveučilište Mostar, Sveučilište Mostar

... prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u akademskoj godini 2014./2015. Trenutna potražnja za novim obrazovnim profilima na tržištu rada i interes praćenja modernih trendova Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti dovelo je do otvaranja novih studija.

Što se tiče preddiplomskih studija, od akademske godine 2014./15. na našem Fakultetu budući studenti moći će upisati po prvi puta preddiplomski studij Informatike i tehnike, potom preddiplomske i diplomske studije istraživačke Biologije, Kemije i Fizike.
Također, ponosni smo što će biti moguće upisati i jednogodišnji program stručne pedagoško psihološko-didaktičko-metodičke izobrazbe nastavnika. Ovaj program se odnosi na nastavnike osnovnih i srednjih škola koji su završili nenastavničke studije (primjerice inženjeri i sl.). Prema trenutno važećim propisima nastavnici sa završenim nenastavničkim studijima moraju imati 60 ECTS bodova iz spomenutog područja ukoliko su angažirani na poslovima nastavnika u osnovnim i srednjim školama u BiH i Hrvatskoj. Nadamo se kako će naši novih studiji biti prepoznati od strane maturanata, odnosno budućih studenata.

Ovim putem, željeli bismo posebno naglasiti i otvaranje novog interdisciplinarnog doktorskog studija Ekologija, zaštite prirode i okoliša, čije je otvaranje podržano sredstvima Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 700 000 HRK. Natječaj za upis u 1. godinu studija će biti uskoro objavljen u javnim glasilima.
Za sve informacije o postojećim i novim studijima posjetite našu web stranicu

www.fpmoz.ba.