Otkazana javna tribina "Partizanski zločini nad katoličkim svećenicima u Hercegovini"

tribina, Zločin, sveučilište, Mostar sveučilište, studentski zbor, Mostar, Sveučilište u Mostaru, Mostar sveučilište, akademska godina, studentski zbor, Sveučilište Mostar, izbori, HNŽ, stipendije, studenti, Mostar sveučilište, Sveučilištu u Mostaru, Hrvati u BIH, pomoć, pomoć Hrvatima u BiH, Daria Krstičević, Sveučilište Mostar, studentski zbor, ples, Mostar, Sveučilište Mostar, dokumentarni film, studenti, Mostar, vlast, očekivanja, Mostar, stanovi, studenti, studenti, HNŽ, spisak, popis
Razlog otkazivanja ove javne tribine su razlozi tehničke prirode. Vodstvo HSPF-a učinilo je sve što je moglo da se ova javna tribina održi, no u ovome trenutku održavanje iste jednostavno nije izvedivo.

Ovim putem želimo se osvrnuti i na komentare dijela javnosti koji su ovu javnu tribinu unaprijed etiketirali kao ekstremistički skup koji će donijeti nove podjele. Naš cilj je bio upravo suprotan. Cilj ove tribine bio je nastavak plana koji smo zacrtali našom prvom javnom tribinom „Podjele u hrvatskom narodu – podvucimo crtu“, a to je da jedino saznanjem istine o našoj prošlosti tu istu prošlost možemo ostaviti u miru, jer tek se tada možemo okrenuti stvarima koje se tiču našega danas i našega sutra.

No, s obzirom na kompleksnost ove teme shvatili smo da je u ovome trenutku ista prevelik zalogaj za jednu studentsku udrugu kao što je HSPF.

Hrvatski studentski politološki forum i dalje će nastaviti sa svojim radom jači nego ikada. Podsjećamo da smo za pola godine našega djelovanja organizirali dvije javne tribine koje su prisutni mediji i gostiju ocijenili kao vrhunski organizirane, sedam redovitih sjednica kao i potpisivanje peticije za opstanak medija na hrvatskom jeziku u BiH, a iz dana u dan HSPF ima sve više članova.

I dalje ćemo se nastaviti baviti našim temeljnim područjima rada te ćemo se truditi da aktualne političke teme sagledavamo s politološkog stajališta bez nepotrebnog politiziranja.

No naš trenutno najvažniji cilj će i dalje ostati davanje mišljenja i prijedloga s ciljem rješavanja političkog položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Upućujemo ispriku gospodinu Željku Ragužu, gospodinu Tomislavu Jonjiću kao i dr. fra Robertu Joliću koji su trebali biti predavači na javnoj tribini „Partizanski zločini nad katoličkim svećenicima u Hercegovini“ zbog otkazivanja iste te im se zahvaljujemo što su bili prihvatili poziv za sudjelovanje.

Također, koristimo priliku da se ujedno ispričamo i zahvalimo svim ljudima koji su pomogli radu HSPF-a kao i svim medijima koji su prihvatili biti medijski promotori ove tribine te ih ovim putem pozivamo da u skladu sa svojim mogućnostima nastave pratiti naš rad, stoji u priopćenju Ureda za informiranje Hrvatskog studentskog politološkog foruma.