Osobne iskaznice građani Mostara čekaju duže od 2 mjeseca

... JMBG za svoje djete i sl. Ovih dana zaprimili smo još dva e-maila u kojem se naši građani žale sa sporošću služba koje rade na izdavanju dokumenata.

Nedavno sam se osobno našao u redu za kupnju ulaznice u Mepas Mallu za jedan od filmova. Red je bio dosta dug, a sve blagajne su radile. Ipak, ja sam se našao u redu koji je bio i najsporiji. Iako sam želio pogledati film koji je igrao u 16:00 sati ulaznicu sam uspio kupiti tek u 16:30 za film koji je sa početkom prikazivanja bio u 18:15 sati.

Zanimljivost je u tome da su se iza mene našle dvije djevojke koje su prokomentirale osobu na blagajni da bi sa ovakvom svojom brzinom mogla komotno da radi u mostarskom matičnom uredu.

Sve ovo pišem jer je u našu redakciju stigao zanimljiv e-mail o problemu izdavanja osobne iskaznice i vozačke dozvole jednog našeg sugrađanina kojem je po njegovimk navodima osobna iskaznica istekla 05.07. ove godine, a zahtjev za vađenje iste podnio krajem lipnja mjeseca.

Osobnu iskaznicu još nije dobio iako su mu u CIPS-u receno da će ista biti gotova krajem srpnja ili početkom kolovoza. Da problem bude veći u kolovozu mu je istekla vozačka dozvola koju još nije uspio predati jer mu osobna iskaznica još nije gotova, a ista se navodno nemože podnijeti u CIPS-u jer još nije dobio osobnu iskaznicu.

Probali smo doći do informacije zbog čega u Mostaru ovo sve ide dosta sporo. Iz CIPS-a su nas poslali u Matični ured Mostar. Navodno da osobe zaposlene u istom uredu javljaju službenim putem ispravnost dokumenata. U Matičnom uredu normalno su nam rekli da oni to na vrijeme "odrade", te da CIPS to dosta sporo radi. Na žalost osoba koja nam se javila dokumente još nije dobilo ili radi CIPS-a ili Matičnog ureda?

Drugi e-mail koji smo dobili odnosio se na sporost izdavanja bh. putovnice koja je predana također krajem lipnja mjeseca, a do dana današnjeg nije gotova. Isti problem i isti odgovor. CIPS prebacio na Matični, a osoba koju smo uspijeli dobiti u Matičnom dala nam je isti odgovor kao i za osobnu iskaznicu.

U svakom slučaju Mostar je i dalje grad slučaj, a tko ga pravi zaključite sami.

HERCEGOVINA.info