Opjevana Hercegovina u HNK Mostar

HNK Mostar, Mala scena HNK Mostar, Hercegovina
... razveseliti još jednom premijernom izvedbom, i to glazbeno-poetsko-scenskim kolažom „Hercegovina IV.", koji će biti upriličen 19. siječnja.

Kolaž „Hercegovina IV." izvest će glumci Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnjik Njirić i Robert Pehar, a publika će imati priliku čuti ukupno pedeset pjesama od 33 pjesnikinje i pjesnika, koji su, počevši od Antuna Branka Šimića pa do Krešimira Šege, stvorili bogatstvo i neiscrpnu poetsku baštinu ovog podneblja, priopćeno je iz tog kazališta.

Pored pjesama A. B. Šimića, tu su i stihovi Mile Pešorde, Krešimira Šege, Ivana Lovrenovića, Ivana Kordića, Vladimira Pavlovića, Vlade Puljića koji će publici donijeti ono najbolje od Hercegovine - stećke, brda u ljetnim sutonima, zelene rijeke i miris smokve.

„Hercegovina IV.", kao i njena prethodna tri dijela, dokaz su, kako je navedeno, da HNK Mostar ustrajava na promoviranju poetskog blaga.

Uspješna simbioza poezije i kazališta u scenskom projektu „Hercegovina IV." praktično čuva i promovira književnu baštinu hrvatskog jezika. Samim tim, glazbeno-poetsko-scenski kolaž „Hercegovina IV." egzistira i kao svojevrsna otvorena knjižnica na daskama HNK Mostar, navodi se u priopćenju.