Oko stotinu građana Mostara i danas prosvjedovalo

muharem hindić mušica, uhićenje, policija, Mostar, Mostar, prosvjedi, Mostar, prosvjedi, uhićenje, šetnja, Mostar, prosvjedi
...Plaćamo vas da nas tučete" i "Vratite nam Mušicu", provjedovalo je ispred zgrade Skupštine Hercegovačko - neretvanske županije zbog uhićenja jednog od vođa mostarskih prosvjeda Muharema Hindića Mušice.

Prema riječima glasnogovnornika Plenuma građana i građanki Mostara Feđe Fajića, Hindić, koji je priveden u utorak prilikom prosvjedne šetnje, još se nalazi u pritvoru, a policija i dalje ne dopušta njegovoj odvjetnici da stupi u kontakt s njim.

"Želimo da čovjeka, kojeg drže kao taoca u zgradi policije, odmah puste na slobodu i da mu se osiguraju osnovna ljudska prava: pravo na ljekarsku pomoć i pravo na odvjetnika. Protiv njega je pokrenut kazneni postupak bez prisustva njegovog branitelja", istaknuo je Fajić.

Dodao je kako prosvjednici traže ostavku županijskog ministra unutarnjih poslova i načelnika mostarske policije, te da mjerodavne policijske institucije provedu istragu o okolnostima jučerašnjeg uhićenja kako bi se utvrdilo je li bilo prekomjerne upotrebe sile.

Prosvjednici su istaknuli kako se Hindić uvijek zalagao za mirne prosvjede, te da je u trenutku uhićenja u jednoj ruci imao megafon, a u drugoj kišobran, tako da nema govora o napadu na službenu osobu, za što ga policija tereti.

Do incidenta na jučerašnjim prosvjedima u Mostaru došlo je nakon što su prosvjednici pokušali doći do trga Rondo. Kordon policije zaustavio ih je kod zgrade OSCE-a, a nakon što je Hindić prošao kroz kordon, uz upotrebu sile je savladan, te priveden u policijsku postaju.

Kako je istaknuto na današnjem prosvjenom skupu, prema svjedočenju više desetina građana, policija je Hindića tukla nakon što je savladan i ubačen u policijski kombi.

BHT