Održana svečana skupština Gospodarske komore Grada Mostara

Gospodarska komora Mostar, Gospodarska komora FBiH

Pored članova Komore Grada Mostara, svečanoj godišnjoj skupštini su prisustvovali i mnogi gosti - predstavnici Vlade HNŽ/K, Federalne gospodarske komore, Ministarstva privrede HNŽ/K, Hypo Alpe Adria Banke, kao i nekih asocijacija s kojima Komora uspješno surađuje.

Govoreći o aktivnostima Komore Grada Mostara u godini koja je na isteku, predsjednik ove udruge, Dalibor Miloš, kazao je kako je 2014. godina bila zahtjevna, ali i sadržajna. U ovoj je godini Komora Grada Mostara izabrala i novo rukovodstvo, učvršćene su veze s međunarodnim organizacijama i komorama, a udruzi je pristupilo i nekoliko novih članica.

Miloš je također podsjetio kako Komora Grada Mostara svakodnevno postaje sve značajniji asocijacija privatnih poduzetnika, koja afirmira i unapređuje interese gospodarskih subjekata koje okuplja, ali ujedno prepoznaje i svoju društvenu ulogu u gradu i šire.

Prisutne na svečanoj godišnjoj skupštini Komore Grada Mostara o najvažnijim rezultatima i budućim planovima ukratko je informirao Miljenko Buhač, glavni tajnik/sekretar Komore.

Naglasio je kako Komora Grada Mostara u narednom periodu očekuje bogatu međunarodnu suradnju, angažiranjem CIM eksperta iz partnerske komore AHK, zahvaljujući dobroj suradnji s Predstavništvom njemačke privrede u BiH.
Očekuje se također i realizacija nekih značajnih projekata koje Komora Grada Mostara zagovara i planira još od samoga osnivanja, a u samome radu udruge od iduće godine uvesti će se neke nove metode i sadržaji kako bi članice imale još bolji pristup važnim informacijama od koristi za njihovo poslovanje, novčanim sredstvima za unapređenje poduzetništva, te veću podršku u suradnji sa kompanijama iz bližeg okruženja, kao i s onima iz Europske unije.

Na svečanoj godišnjoj skupštini Komore Grada Mostara predstavnici Gospodarske komore Federacije BiH kazali su kako novo rukovodstvo Federalne komore želi podržati uspješan rad lokalnih komora, što ranije u praksi i nije uvijek bio slučaj. Posebno se vrijednim čini i suradnja s Komorom Grada Mostara, koja je dosad u mnogim segmentima pokazala drugačiji pristup komorskome radu.

Poželjevši svim ljudima u našem okruženju dobro zdravlje i osobnu sreću u Novoj godini, čestitajući ujedno kršćanskim vjernicima predstojeće Božićne blagdane, članovi Gospodarske komore Grada Mostara javnosti su poručili kako težište svoga djelovanja i dalje vide u svakodnevnom nastojanju da grad Mostar postane bolje mjesto za svakodnevni život, ujedno i za poduzetništvo, čime se daje doprinos ukupnome napretku i udaraju temelji boljem životu novih generacija.