FOTO  Održana svečana akademija povodom 25. obljetnice osnutka HDZ-a BiH u Mostaru

GO HDZ BiH, HDZ BiH, dr. Dragan Čović, Dragan Čović

Na svečanoj akademiji u povodu 25. godina HDZ BiH Gradskog odbora Mostar okupili su se utemeljitelji HDZ-a BiH Mostar, ratni zapovjednici HVO-a Mostar, istaknute osobe iz političkog, kulturnog i društvenog života, udruge proistekle iz Domovinskog rata, predstavnici Katoličke crkve, gosti i uzvanici te mnogobrojni članovi HDZ BiH Mostar.

Domaćin ovog skupa, predsjednik GO HDZ BiH Mostar Slađan Bevanda u svom govoru osvrnuo se na djelovanje HDZ-a BiH u gradu na Neretvi svih 25. godina od njenog osnivanja. Ukazao na brojne projekte, koji su pokrenuti, završeni ali i u procesu izrade a sve pod vodstvom HDZ-a BiH Mostar.

Predsjednik Inicijativnog odbora Kluba utemeljitelja HDZ BiH u HNŽ i člana Predsjedništva Kluba utemeljitelja HDZ BiH dr. Antonio Sesar, u svom izlaganju se osvrnuo na dane osnivanja GO HDZ BiH Mostar.

Predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović, pozdravio je sve nazočne i čestitao 25. obljetnicu utemeljenja HDZ BiH u Mostaru.
Predsjednik Čović se ukratko osvrnuo na vrijeme utemeljenja i okolnosti u kojima je stvarana HDZ-a te naglasio kako je HDZ bio bedem Hrvata i demokracije počevši od devedesetih godina pa do danas. 

„Kao vaš predsjednik moram uputiti nekoliko riječi i podsjetiti na to vrijeme devedesetih. Sve ono što smo mi ostvarili, ne bismo ostvarili, da uz nas čitavo vrijeme nije bilo ono što je baštinjeno u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, a to je naša Katolička crkva", istaknuo je dr. Čović. 

„Želimo povezati osnivanje Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine sa onim što danas jesmo. Do toga smo došli od naših Utemeljitelja, preko naših Branitelja, naše Mladeži, Zajednice žena i Političke akademije do nečega za što danas možemo kazati da je moderno i dobro organizirana politička stranka. Neki bi to drugačije odradili, ali ja vjerujem da u mogućim uvjetima pravimo najbolje što se organizacijski može napraviti i zbog toga i jesmo Hrvatska demokratska zajednica, stožerna snaga hrvatskog naroda. Još jednom zahvala svima vama koji ste prije 25. godina imali i mudrosti i hrabrosti i odlučnosti i znali ste tu jednu viziju zajedno sa svim onima koji su u to vrijeme s vama radili, jer da nije bilo vas teško da bi imali HDZ" kazao je dr. Čović. 

„Ovo je stolni grad hrvatskog naroda i svi oni koji se ovdje kreću i bilo što rade u ime Hrvata, moraju na taj način razmišljati. Moramo ovaj grad pokrenuti, ne može on biti grad bez ijednog novog radnog mjesta u posljednje dvije godine. Zato smo se borili da imamo naše ministre i zamjenike u Vladi FBiH i Vijeću ministara, da možemo pokrenuti projekte, pokrenuti ih za našu Hercegovinu.

Ja taj zadatak imam zajedno sa svim kolegama koji su otišli u Sarajevo, a od vas tražim potporu i ohrabrenje" zaključio je predsjednik Čović.