Održana redovita sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara - 14.02.2012 - 14.02.2012

U gradu su još uvijek problem pojedine uske ulice. Naime,  automobili onemogućavaju normalan ulazak strojeva. Većina najfrekventnijih prometnica očišćena je za normalno prometovanje,  što je postavljeno kao prioritet.

Kako je sutra radni dan za sve gradske i županijske službe ujutro se očekuju i veće gužve na ulicama. Građani i vozači  pozivaju se na oprez i strpljivost.

Opskrba vodom i strujom bila je uredna. Ekipe su izišle na teren po dojavi za stup javne rasvjete na prometnici Bulevar te konstatirale kako nema opasnosti od njegovog rušenja. Nije bilo potrebe za intervencijom. Procjene su da će zbog otapanja snijega doći do kratkih spojeva i kvarova na elektromreži.

Vatrogasci jučer nisu imali ni jednu intervenciju na gašenju požara.

Prilikom odvoženja smeća tijekom dana radnici JP Komos, JP Parkovi i JP Uborak imali su velikih poteškoća iz dva razloga. Prvi je zaleđeni kontejneri za smeće, a drugi je nepropisno parkirani automobili,  koji su priječili normalno prometovanje vozila javnih poduzeća.

Stanje u domovima zdravlja i ambulantama zadovoljavajuće je. Autobusi Mo Busa su prometovali s malim zakašnjenjima na pojedinim relacijama zbog zastoja u prometu uzrokovanim čišćenjem snijega, dok se nije moglo prometovati od Rodoča do Jasenice te na sjeveru do Potoka.

Pripadnici gorskih službi spašavanja imali su nekoliko intervencija i preporuka je Stožera da se više ne angažiraju u gradskom području već izvan grada gdje još nije uspostavljen normalan promet i komunikacija. Također bilo je i nekolicina nepotrebnih dojava koje nisu zahtijevale angažman HGSS, GSS ili ISS.