Održana promocija startup igre 'Play, Learn and Earn'

spark
... i potaknula velik broj startupa te startup akceleratora da prisustvuju na samom eventu.

SPARK je odlučio gamificirati proces akceleracije svojih startupa i za njih osmislio "Play, Learn and Earn". Igra je namijenjena upravo njima, ali i startup akceleratorima - članovi startupa na zabavan način uče o poslovnom svijetu, vode svoju firmu te se natječu s drugim startupima, dok startup akceleratori na jednostavan način prate napredak svih startupa. Kroz igru, startupi dobivaju određenu količinu virtualnog novca kojeg troše na akceleraciju svog startupa. Svaka aktivnost koja ima vrijednost u stvarnom svijetu postoji i u igri (npr. najam prostora i opreme, mentorstvo, edukacija, startup konferencije i sl.). Ukoliko startupi kvalitetno i na vrijeme izvršavaju svoje zadatke, bit će nagrađeni s bonus virtualnim novcem. U suprotnome, novac će im biti oduzet.

Sama ideja je osmišljena kako bi se kod mladih razvio pozitivan natjecateljski duh, te kako bi preko virtualnih SPARKoinsa dobili bolji uvid u financijske elemente poslovnog okruženja.

"Više smo nego zadovoljni činjenicom što je uvođenje ovakvog noviteta urodilo plodom, a dokaz tomu je broj zainteresiranih za igru kao i brojne pozitivne reakcije. Nadamo se da će ovaj koncept startupima i startup akceleratorima, omogućiti još kvalitetniji prikaz vođenja firme, te još bolju izgradnju konstruktivnih odnosa među mladima. Trenutno je izrađen prototip, a testiranje ćemo odraditi u SPARKu i Acorn Aspirations-u. Nakon toga idemo u razvoj konačnog proizvoda koji će se temeljiti na kriptovalutama.", rekla je Ivona Ćorić, startup menadžerica u SPARKu.

Igru je prezentirao direktor SPARKa, Sanjin Osmanbašić, a predstavili su se i partneri projekta Digital Cities, predstavnici British Council-a, te stručnjaci Elena Sinel (Acorn Aspirations) te Petar Savić (Supreme Factory). Oni su prošli tjedan održali 1na1 mentoring sastanke sa šest SPARK startupa, te radionice na teme dizajn razmišljanje i digitalni marketing za startupe. Elena je sudjelovala i u Fireside Chatu u sklopu događaja zajedno s Ivonom Ćorić (SPARK), na kojem su usporedile startup scene u BiH i UK.

Ukoliko želite pogledati demo igre, to možete na SPARK web stranici. A ako želite koristiti igru u svom akceleratoru/inkubatoru, kontaktirajte SPARK na [email protected].