FOTO  Održana izvještajno-izborna skupština Komore Grada Mostara

Gospodarska komora Mostar, Gospodarska komora FBiH, Miljenko Buhač, Dalibor Miloš

Osvrćući se na prve tri godine rada Komore Grada Mostara, kao asocijacije privatnih poduzetnika, predsjednik ove udruge Dalibor Miloš izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Komora postala jedno od nezaobilaznih, a u mnogim slučajevima i temeljnih čvorišta kada se govori o gospodarstvu ovoga kraja.

Ostalo je da se završi još ponešto od ovoga što je započeto, neke ideje još nisu ni došle na red za realizaciju, ali činjenica da se Komori kao dobrovoljnoj udruzi pridružila 61 kompanija, govori u najmanju ruku da postoji jasna potreba za jednom ovakvom asocijacijom, kazao je Miloš.

Potpredsjdnik Komore Grada Mostara Šefik Voljevica naglasio je potrebu da se u budućem radu Komora više oslanja na mlade ljude, sa svježim idejama i nužnom poduzetničkom energijom, kako bi se otišlo još dalje, jer ovo što je uradilo dosadašnje rukovodstvo Komore Grada Mostara samo je temelj na kojem treba dalje graditi i još istrajnije učvršćivati jedno ovakvo udruženje, rekao je Voljevica.

Komora Grada Mostara postala je respektabilna asocijacija i za mnoge inozemne partnere, o čemu svjedoči niz susreta i zajedničkih projekata s predstavnicima komora, veleposlanstava i privrednih izaslanstava najvažnijih europskih zemalja i SAD-a, kao i zemalja iz bližega okruženja, kazao je u izvješću o radu glavni tajnik Miljenko Buhač.

U izvješću je također rečeno kako neki od projekata i inicijativa Komore još uvijek nisu dobili nužnu podršku nekog od nivoa vlasti, prije svega Gradske uprave, kako bi bili realizirani, ali se nije ni odustajalo.

Posebno raduje činjenica, kazao je Buhač, da su na nekim projektima Komore ponajviše pomagali europski partneri, a prije svega Industrijska i trgovinska komora njemačke regije Heilbronn-Franken, koja zagovara uvođenje sustava dualnog obrazovanja i mostarskim i hercegovačkim školama.

Rečeno je kako mostarska komora ima partnerske odnose i s komorama iz Švedske te Španjolske, kao i s Predstavništvom njemačke privrede u BiH (AHK).

Prisutni članovi izborno-izvještajne skupštine Komore Grada Mostara jučer su izabrali i novi Upravni odbor, koji će brojati ukupno 11 članova. U Upravni odbor izabrani su:

Dalibor Miloš, Unis Telekomunikacije d.d.

Mili Bijavica, Fortuna Tours Lufthansa City Center

Anka Leko, HI Hering d.d.

Anel Demić, DEMA&S d.o.o.

Vjenceslav Leko, Ax-Soling d.o.o.

Vlado Jerkić, ALBA BH d.o.o.

Zlatko Papac, LASTA Travel d.o.o.

Asja Baljić, Hotel Bristol

Mario Vujević, GUMA M d.o.o.

Damir Vidačak, Hercegovinavino d.o.o.

Predrag Šupljeglav, Grad Mostar

Prema Statutu Komore, novoizabrani upravni odbor će na svojoj prvoj, konstutuirajućoj sjednici izabrati novog predsjednika i potpredsjednika.

Ujedno je na izborno-izvještajnoj skupštini izabran i novi nadzorni odbor Komore Grada Mostara u koji su imenovani Mirsad Lavić, Visak d.o.o., Josip Đurašević, Keš d.o.o.  i Željko Božič, Alfa Therm d.o.o.