FOTO  Održan prvi hackathon Code Challenge by Switch na Sveučilištu u Mostaru

Održan prvi hackathon Code Challenge by Switch na  Sveučilištu u Mostaru

Hackathon je održan u organizaciji Udruge Switch, koja je pri Fakultetu prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ) u suradnji sa IT Centrom SUM.
Prijaviti su se mogli svi studenti sa Sveučilišta u Mostaru. Na hackathon se prijavilo 8 timova , ukupno 22 natjecatelja.

U petak, 25.svibnja, pred stručnim povjerenstvom prezentirana su projektna rješenja , koja su izrađena u prethodna 24 sata.

Članove povjerenstva činili su dr.sc.Goran Kraljević (HT ERONET), dr.sc.Nikola Papac (Centar za poduzetništvo SUM), dr.sc. Tomislav Volarić (IT Centar SUM), Ivan Krešić (Spark), Ivan Vučina (NSoft) i Daniel Vasić (FPMOZ).
Prva nagrada je bila Samsung Galaxy S8 pod pokroviteljstvom HT ERONETA, druga nagrada iznosila je 600KM i treća nagrada u iznosu od 300KM.

U konačnici, povjerenstvo se našlo pred zahjtevnim zadatkom odabiranja najboljih rješenja. Ipak , prvo mjesto osvojio je tim "3%" , čiji su članovi tima Hrvoje Ljubić , Anton Martinović i Darko Bošnjak, sa aplikacijom "Komunalac"(kao rješenje ekološkog problema).

Drugo mjesto osvojio je tim "Bazinga!" s članovima tima Marin Bošnjak , Marija Tuka i Brigita Šahinović. I treće mjesto osvojio je tim "Bits Please" čiji su članovi tima Robert Rozić, Mario Rajič i Ivan Ostojić. Svim timovima čestitamo na osvojenim nagradama , posebice timu "3%" koji su uvjerljivo bili na razini više.

Prve dvije ekipe studenti Informatike na FPMOZ, a treća ekipa su studenti s Računarstva s FSRE.

"Code Challenge je prvo ovakvo natjecanje na Sveucilistu u Mostaru u organizaciji u udruge Switch. Organizacija je bila na najvisoj razini, dojmovi svih timova su pozitivni. Nadamo se da ce ovo postati tradicionalno natjecanje koje ce iz godine u godinu rasti i okupljati studente i drugih fakulteta. Ekipu 3% predstavljaju studenti Informatike sa FPMOZa", rekao je za naš portal Hrvoje Ljubić član pobjedničkog tima. Pobjednika natjecanja primili su dekan prof. dr. sc, Mario Vasilj, prodekan za nastavu dr.sc. Marin Ćorluka i pomoćnik dekana dr.sc Tomislav Volarić, doc.

HERCEGOVINA.info