Obustavljen i disciplinski postupak protiv policajaca

policajci, suspenzija, MUP HNŽ, Podveležje, oružje, kosti, pu mostar, jurjeva jama, Podveležje, kosti, oružje

Riječ je o policajcima Mladenu Stankoviću, Daliboru Jeriniću, Ali Đuliću, Marku Okuki, Stojanu Obradoviću, Semiru Haračiću, Anđelku Andriću, Milanu Soldi, Srboljubu Kariću, Ivanu Krešiću, Muji Hajdaroviću, Draganu Kuzmanu, Edinu Rahiću i Bori Boškoviću. Policajac Zlatko Miočević je u mirovini, ali je u svakom slučaju imao pravni i moralni interes da se donese pismeno rješenje o obustavi disciplinskog postupka protiv istog.

Podsjećamo, Tužiteljstvo BiH istim je stavljalo na teret kazneno djelo organiziranog kriminala, pa je isti predmet nakon provedene djelomične istrage vraćen Županijskom tužiteljstvu Mostar, a optuženima je na teret stavljeno kazneno djelo zloporabe službenog položaja ili ovlasti. Iste se teretilo da su kao službene osobe MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije djelatnici Policijske postaje Stolac, iskorištavanjem svog službenog položaja, pribavili imovinsku korist na području općine Stolac, u razdoblju 2010. godine, omogućavajući nesmetan prolazak bez pregleda i kontrole vozilima za koje je urgirano, a na koji način su pribavljali vozačima istih vozila imovinsku korist u neutvrđenom iznosu što se na kraju pokazalo netočnim, odnosno Tužiteljstvo nije pribavilo niti jedan dokaz da su isti to kazneno djelo i počinili.

Dana 10. prosinca održan je i glavni pretres u slučaju disciplinskog postupka protiv istih koji je također odbačen jer nije uložen u propisanom roku. Disciplinske optužene u ovom su slučaju zastupali odvjetnici Nada Dalipagić, Reuf Zaimović i Anđela Ljubić.

Dnevni list