O gradonačelniku i dva dogradonačelnika se može razgovarati, ali onda treba mijenjati Ustav

Borjana Krišto, Borjana Krišto, Borjana Krišto, Dragan Čović, Vijeće ministara, Borjana Krišto, FBIH, Šefik Džaferović, Borjana Krišto, Borjana Krišto, HDZ BiH, Mostar
...zakona SDA i SBB-a, koja se odnose na Mostar je sporan jer predviđa izbornu jedinicu koja trenutno nije izborna jedinica u Statutu Grada.

Također, za prijedlog koji se tiče izbora gradonačelnika i dogradonačelnika, Krišto kaže da se o njemu može razgovarati, ali je potrebno promijeniti Ustav pa onda definirati poziciju gradonačelnika, a za stvari koje se tiču implementacije presude smatra da postoji prostora i vremena da stranke dođu do konačnog rješenja.

Podsjetila je i da su HDZ BiH i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) ponudile svoj prijedlog koji je na tragu implementacije odluke Ustavnog suda u smislu izjednačavanja vrijednosti glasa, odnosno napravljen je broj izbornih jedinica u skladu s brojem birača i brojem onih koji se biraju iz izborne jedinice.

Krišto i zastupnica Srpske demokratske stranke (SDS) Aleksandra Pandurević smatraju da ima vremena da se riješi pitanje Mostara, odnosno da se prelaznim odredbama može odrediti da će izbori u Mostaru biti održani zajedno s lokalnim izborima.

HMS