Novinar Forbesa bio u Hrvatskoj i Sloveniji, ali kada je stigao u Mostar očarao se

stari grad
... magazina boravio je nedavno u našoj zemlji. Utisaka itekako nije manjkalo.

"Mostar nije kakvog sam ga očekivao. Bosna i Hercegovina nije kakvom sam je očekivao. Nakon nekoliko tjedana proputovanja kroz Sloveniju i Hrvatsku, shvatio sam da su ljudi u BiH najdruštveniji i da imaju daleko najbolju hranu", naglasio je u tekstu Morrison.

U tekstu piše da se u Mostaru još uvijek osjete posljedice rata 90-ih, pogotovo jer nije teško pronaći izgrade koje su izrešetena mecima.

Ipak, Morrison naglašava da cijeli grad nije takav te da su Mostarci vrhunski domaćini.

"To je grad koji je susretljiv prema turistima sa vrhunskim restoranima i nevjerojatnim starim europskim kamenim ulicama", napisao je Morrison.

Inače, Morrison je ugledni putopisac, a napisao je da je glavna atrakcija grada Stari most koji je srušen u posljednjem ratu nakon 400 godina postojanja. Također, on napominje da je iznova sagrađen 2004. godine korištenjem sličnog materijala i tehnike kao i kod originalne gradnje. Morrison navodi da je Stari most i danas centar mostarskog života.

Fotoreporter Forbesa je iskorostio posjetu Mostaru kako bi posjetio i Počitelj, tekiju na Buni te vodopad Kravice kod Ljubuškog.

Morrison je napisao kako je iznenađen Bosancima, jer se razlikuju od drugih stanovnika nekadašnje Jugoslavije. Priznao je da je u našoj zemlji upoznao najsrdačnije ljude.

Zanimljivo je da fotoreporter uopće nije planirao posjetiti Mostar, ali bio je u Hrvatskoj tako da nije želio propustiti priliku. Kako je rekao, sada nimalo ne žali što je došao u grad na Neretvi.

Novinar Forbesa se, nakon Mostara i BiH, uputio prema Kotoru u Crnoj Gori.

Foto: Geoffrey Morrison | Forbes