Normalizirane satnice autobusnoga prijevoza prema Aluminiju, na snazi privremena ruta

Mostar, snijeg, Aluminij Mostar, snijeg, Pero Pavlović, Stožer civilne zaštite Grada Mostara, Mostar, snijeg, Elementarna nepogoda
Tako će smjenski djelatnici autobuse na vrhu Ulice kralja Tomislava čekati u 5.20, potom u 13.20 te u 21.20, dok su polasci iz Aluminija na rasporedu u 6.20, potom u 14.20 te u 22.20 sati. Djelatnici prve smjene s istoga mjesta na posao polaze u 6.20, a vraćaju se doma u 15.10. Navedene su satnice na snazi već danas, s jedinom iznimkom za djelatnike prve smjene koji danas polaze doma u 14.00 sati.

Podsjećamo, smjer kretanja autobusa je sljedeći: vrh Ulice kralja Tomislava - Ulica kneza Višeslava - Ulica kralja Tvrtka - Trg hrvatskih velikana - Ulica kneza M.V. Humskoga - Ulica hrvatskih branitelja - Aluminij, s tim da putnike kupe samo na četiri mjesta: polazna točka na vrhu Tomislavove ulice, potom pokraj tržnoga središta Orca, na Trgu hrvatskih velikana i kod AC benzinske crpke u Ulici hrvatskih branitelja.

Sukladno i općoj zabrani prometovanja osobnim vozilima, zabranjeno je koristiti Put za Aluminij u vlastitom aranžmanu jer prometnicu prohodnom održavaju isključivo tvornički strojevi, a snježni je smet razgrnut samo za širinu jednoga vozila.

Prigoda je izvijestiti i kako, uza izrazito velike napore svih djelatnika, uspijevamo otkloniti poteškoće i kvarove pa Aluminij funkcionira koliko-toliko normalno, premda iz sata u sat zabrinjavaju smetnje u procesu dopreme sirovina u tvornički krug.