Niskotarifna aviokompanija Ryanair dolazi u Mostar?

Zračna luka Mostar
...grada i županije s predstavnicima Ryanair u Mostaru.

Po riječima marketing menadžera Ryanair Luisa Fernandesa-Mellada, ova tvrtka trenutno je u ekspanziji, proširuje se flota te se razmatra 40 mogućih novih destinacija diljem Europe među kojima je i Mostar.

Dodao je kako Ryanair nema nikakvih posebnih zahtjeva prema Zračnoj luci Mostar osim ekonomske isplativosti letova te da će se u sljedeća dva do tri mjeseca, nakon dodatnih razgovora, znati hoće li ta tvrtka uvrstiti Mostar među gotovo 200 europskih i svjetskih destinacija u kojima ova irska tvrtka operira.

- Mi smo vodeći avioprijevoznik u Europi. Razvili smo mnoge male i regionalne europske zračne luke i nema apsolutne nikakve prepreke da to isto uradimo i u Mostaru, istaknuo je Fernandes-Mellado.

Rukovoditelj sektora prometa i sigurnost Zračne luke Mostar Marko Đuzel kazao je kako ne postoje nikakve tehničke prepreke za prijem Ryanairovih aviona ili aviona bilo koje druge aviokompanije.

- Nama je cilj povezati Zračnu luku Mostar s jednim od europskih hubova u Njemačkoj, Austriji ili Skandinaviji odakle bi naši putnici mogli letjeti dalje u svijet" kazao je Đuzel.

Dodao je kako niskotarifne kompanije nude jeftinije letove, pa se tako cijene karata za europske destinacije kreću oko 40 eura, no tu razliku u cijenu netko mora sufinancirati.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i premijer Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Denis Lasić kazali su kako su uvjereni da će se naći zajednički interes da se Ryanair dovede u Mostar.

- Dogovorili smo se danas da u roku dva tjedna razmijenimo neophodne informacije s jedne i s druge strane kako bi pripremili sljedeći sastanak, kazao je gradonačelnik Bešlić.

Premijer Lasić izrazio je uvjerenje da će grad i županija naći zajednički jezik s Ryanairom i osigurati sredstva za sufinanciranje ovoga projekta.

- Sada je vrijeme pravljenja i planiranja proračuna za sljedeću godinu. Mislim da će se ta stavka naći u županijskom proračunu, i ne samo da će se naći nego da će biti i operativna, dodao je Lasić.

FENA