Nevenko Herceg: Ulaganje u gospodarski razvoj, obrazovanje i zaštitu obitelji prioriteti Vlade HNŽ u 2018.

dr. sc. Nevenko Herceg, Ljubo Bešlić
...priličio je jučer, u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, prijam na kojemu je predstavnicima javnog, političkog, gospodarskog, kulturnog i vjerskog života, te udruga i institucija s područja HNŽ uputio iskrene čestitke u povodu nastupajućih blagdana, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

"Za nas vjernike Božić je najradosniji katolički blagdan, blagdan vjerničkog i obiteljskog zajedništva, ali i blagdan prijateljske bliskosti i razumijevanja što potvrđuje i naše današnje druženje. Zato na poseban način zahvaljujem Vama dragi prijatelji druge vjere, ali dokazano dobre volje, što ste i ove godine došli s nama podijeliti radost Božića dajući svoj doprinos da ovaj blagdan mira i radosti bude dodatni poticaj za osnaživanje međusobnog uvažavanja i sporazumijevanja", kazao je premijer Herceg obraćajući se nazočnima, te dodao:

Godina na izmaku bila je izazovna, ali usudim se kazati uspješna zahvaljujući prije svega zajedničkom nastojanju da djelujemo kao tim. Naravno, kao i svaki tim imali smo dobrih i manje dobrih dana, s manje ili više razumijevanja, ali u konačnici smo se sporazumijevali i zajedno izvukli ono najbolje što se u danim okolnostima moglo.

Stoga dopustite da svima Vama, skupštinskim zastupnicama i zastupnicima, kolegama ministrima, brojnim suradnicima koji marljivo i uspješno rade bez prevelikog javnog eksponiranja, zahvalim na uloženom trudu i zajedničkom uspjehu, ali i da Vas pozovem da u istom ritmu nastavimo i u 2018. godini koja će po svemu sudeći biti još izazovnija od ove koja je na izmaku.

Vjerujem u to kako se možemo složiti da je prijelomni trenutak za naš zajednički uspjeh bilo stabiliziranje Proračuna i uvođenje više reda u javne financije, što je omogućilo da se već u ovoj godini, a još više u sljedećoj, značajnije posvetimo pitanjima gospodarskog razvitka. Svjesni smo kako se pitanje gospodarskog razvitka ne može rješavati bez dobre demografske politike što, uz ulaganje u obrazovanje i zaštitu obitelji s djecom, svakako mora biti i bit će jedan od naših prioriteta.

Na svima nama je, bez iznimke, obveza stvoriti uvjete ne samo za ostanak mladih, nego i za trajni povratak onih koji su već otišli i u ovo predblagdansko vrijeme samo nakratko dolaze kući, svojim obiteljima i prijateljima.

Svatko od nas utkao je u ovu godinu dio sebe, svoga znanja, sposobnosti i umijeća. Vrijeme koje je pred nama pruža mogućnost da se nakratko odmorimo i u krugu obitelji i prijatelja napunimo baterije za ono što nas očekuje u idućoj godini.

U dobroj vjeri kako će ne samo blagdan Božića nego i svi blagdani koji su pred nama, zadržati i dodatno osnažiti našu opredijeljenost za međusobno uvažavanje i razumijevanje i rad u općem interesu, u osobno i u ime svojih suradnika, svima Vama želim sretnu i uspješnu Novu godinu. Svako Vam dobro u osobnom i profesionalnom životu!!!

Danas je, također, u dvorani zgrade Vlade HNŽ upriličen tradicionalni susret s novinarima iz HNŽ.

U kratkom obraćanju, Herceg se zahvalio novinarima i medijima koji prate rad Vlade na dosadašnjoj suradnji, zaželjevši onima koji proslavljaju čestit i blagoslovljen Božić, a svima uspješnu Novu godinu./HMS/