Nevenko Herceg obišao radove na OŠ Antuna Branka Šimića u Mostaru

dr. sc. Nevenko Herceg, OŠ Antuna Branka Šimića, Mostar
...čiju obnovu kroz Projekt energetske učinkovitosti financira Vlada HNŽ, te održao sastanak sa Snježanom Brkić, ravnateljicom i djelatnicima škole.

Predsjednik Herceg istaknuo je kako je jedan od najbitnijih projekata na kojemu Vlada radi od početka svog mandata - Projekt energetske učinkovitosti.

„Do sada smo obnovili 20 javnih objekata, a u tijeku je 'utopljavanje' još škola i športskih dvorana, za što smo osigurali više od 10 milijuna KM", rekao je predsjednik Herceg dodavši kako je konačan cilj Vlade obnova svih javnih objekata u HNŽ u sektoru obrazovanja, zdravstva, pravosuđa i unutarnjih poslova.

Na sastanku s ravnateljicom i djelatnicima škole, predsjednik Herceg je kazao kako školu ne čine zidovi nego njezini djelatnici i naša djeca. Istaknuo je i to kako ga raduje činjenica da je korektan odnos sa sindikatima u obrazovanju doveo do potpisivanja Kolektivnih ugovora kojima je uređen radno-pravni status i značajno popravljen materijalni položaj prosvjetnih djelatnika.

Snježana Brkić, ravnateljica škole zahvalila je predsjedniku Hercegu i Vladi HNŽ što su prepoznali potrebe škole koju pohađa oko 570 učenika.

„Osobno i u ime svih djelatnika i učenika, zahvaljujem predsjedniku Hercegu i Vladi naše županije što ćemo uskoro imati školsku zgradu na koju možemo biti ponosni, kao i bolje uvjete za rad i učenje", zaključila je ravnateljica Brkić.