'Nestali' Mostarac telefonom se javio susjedu iz Zagreba

Marinko Drežnjak, Antonija Bilić, Marinko Drežnjak, Mostar
‘Zagonetno nestali' Mostarac konačno se jučer oko 15 sati iz Zagreba telefonski javio jednom od susjeda, a ova pozitivna vijest se prenosila od kuće do kuće.

Živ je i zdrav. To je najvažnije. Posljednji put je viđen u prošli četvrtak pokraj hotela Ero, oko 17.30 sati. Jedan od rođaka, koji ga je vidio, rekao je da je na sebi imao kratke hlače i majicu pa se računalo da nije nigdje namjeravao otputovati. Nije imao ni novca, a ni običaja se udaljavati izvan Mostara - navode nam Marinkovi susjedi, kojima je, kako kažu, pao kamen sa srca jer su već bili pomišljali na najgore, prenosi večernji list.

 Mobitel mu je bio isključen. Policija je provalila ulazna vrata njegove stare obiteljske kuće, ali ništa sumnjivo nije pronađeno. Kuću je posljednjih godina, otkako mu je umrla tri godine starija sestra s kojom je živio, nudio na prodaju. Prvo je tražio više od 120.000 maraka, da bi najposlije ponuda spala na nekih 80.000 KM. Čak je i našao kupca preko jednog rođaka, koji ga je ovih dana zvao i pitao je li Marinku već bio dao neki novac, ali je ovaj to negirao.

Rodbina se kod poznanika raspitivala i da nije kojim slučajem otišao u Njemačku, gdje je 90-ih godina boravio, ali opet ništa. I tako punih tjedan dana - ističu susjedi. Dodaju da Marinko nigdje ne radi i živi pomalo samotnjački, boemski.