FOTO  Ne zatvarajte oči: Pomozimo Mirku u borbi za život

Mirko
Ovaj petnaestogodišnji  dječak od četvrte godine vodi najtežu bitku svoga života. Suočava se s nevoljama koje nijedan čovjek nije zaslužio, a posebno ne jedno dijete. Liječnici su mu s nepune četiri godine dijagnosticirali skoliozu, zbog čega mu je operacijom ugrađen aparat, no devet godina poslije utvrđeno je da je prva dijagnoza bila pogrešna te da Mirko boluje od tumora kralježnice. Nepokretan je i  svakodnevno trpi bolove. Do sada su obavljene četiri operacije, čekaju ga još najmanje dvije, a za nastavak liječenja liječnici su predložili odlazak u Njemačku ili Švicarsku.

Mirkovi roditelji i dva mlađa brata pružaju mu potrebnu ljubav, ali novčana primanja su mala - a troškovi veliki. Majka Zdravka prestala je raditi kako bi se brinula o Mirku, dok je otac  radio svega tri mjeseca u ovoj godini. “Mirkovo stanje se konstantno mijenja. Bilo je trenutaka kad bismo se znali probuditi i naći ga kako plače od bolova, trenutaka kad bi u potpunosti klonuo, no sve u svemu on je jak, bori se.  Po prirodi je veseo i voli se šaliti”, kazao je otac Slađan koji se, uz borbu za život svog najstarijeg sina, posvetio čuvanju Mirkove braće. Ponosno ističe kako je Mirko veoma dobar učenik te da ima nadu u bolje sutra i želi napredovati.

U tome mu možete pomoći i vi!

Portal pogled.ba i Studentski centar Mostar organiziraju akciju prikupljanja pomoći kako bi pomogli Mirku u njegovoj borbi.

U četvrtak, petak i subotu, 10, 11. i 12. studenoga na tri lokacije u gradu Mostaru bit će postavljeni štandovi na kojima će svi dobri ljudi imati priliku pomoći u prikupljanju novca za Mirkovo izlječenje.

Štandovi će biti postavljeni kod zgrade Mostarke, Projektanta, na Rondu od 11 do 15 sati. Jedna kutija u kojoj građani mogu ostavljati svoje donacije bit će fiksno postavljena, do okončanja akcije, i u prostorijama CityEx-a, na adresi Biskupa Ćule bb.

Ovom prilikom želimo naglasiti da i najmanji prilog može značiti puno za Mirka ako svi pokažemo solidarnost.

Akcija prikupljanja pomoći za Mirka završava koncertom domaćih bendova u kafiću Studentskog centra koji će se održati u srijedu, 16. studenoga 2011, s početkom u 20.30 sati.

Pomoći možete i  pozivom na broj 092/880-830, 092/880-830, ili slanjem SMS poruke na 063/888-42 (HT Mostar) ili uplatama na žiro-račun kod UniCredit banke na ime:

Zdravka Cvitković

338 130 252 393 0792
Broj računa: 40319891000

Mirko ima samo jednu želju... OZDRAVITI!

Pomozimo mu u ostvarenju te želje!