Nastavljeno suđenje Dejanu Buhovcu za pokušaj ubojstva

ranjavanje, pucnjava, Ante Glibić, Dejan Buhovac, rondo, Dejan Buhovc, Hecko, Ante Glibić, Dragan Barbarić, Ante Glibić, Hecko, Dejan Buhovac

Buhovćevi odvjetnici pozvali su jučer svoja prva tri svjedoka, koji su trebali oboriti optužbe i dokaze Tužiteljstva. Tako su jučer u sudnicu pozvani vještaci Edin Kundalić, Bruno Franjić te Hamza Žujo.

Piše: I. Herceg / Dnevni list

Naime, ovi svjedoci su trebali dovesti u pitanje izjave svjedoka Tužiteljstva koji su dosad uglavnom pričali kako je Buhovac kobne noći sredinom svibnja prošle godine, nakon što je izbačen iz kafića "Carpe" u Mostaru, otišao po pištolj te se vratio i počeo pucati na ljude u kafiću, ranivši pritom vlasnika kafića Antu Glibića. Prvi je na klupu za svjedoke sjeo Edin Kundalić, vještak forenzičke fotografije, koji je saslušan na okolnosti snimaka s video nadzora. Vještak Hamza Žujo je pak svjedočio o ozljedama koje su zadobili Buhovac i Ante Glibić. Rekao je da je metak koji je u nogu pogodio Glibića došao odozdo prema gore te daje vrlo lako moguće da se radi o odbijenom metku.

Svjedok balističar Bruno Franjić je kazao kako je metak koji je pogodio jedno parkirano auto ispred kafića ispaćen iz pištolja "Glock" koji je imao zaštitar Dalibor Ćosić.

Dnevni list podsjeća, Buhovcu se sudi da je pokušao ubiti vlasnika kafića Antu Glibića tako što je prema njemu ispalio više hitaca iz pištolja. Glibić je već ranije svjedočio kako se on, nakon prvog hica, bacio između stolova i stolica na terasi te uzvratio Buhovcu pucajući iz svoga pištolja. Dalibor Ćosić, koji se također nalazio u kafiću, izjavio je kako je ispalio dva hica kao znak upozorenja dok mu je Buhovac bio okrenut leđima jer je on pucao na Glibića.