Nakon plaćanja parkiranja preko SMS-a 'Mo parking' izdaje kazne vozačima

Mo parking, Mostar, parking, Mo parking, pismo, Mo parking, kazne, sms, Mo parking, mostar parking, naplata
Nakon što plate parkiralište preko SMS-a te im se s račun automatski skine određena naknada za tu uslugu, svi vozači koji nisu korisnici HT Eroneta od poduzeća "Mo parking" dobiju kaznu za neplaćanje.

Mogućnost korištenja

- Ovo je zloporaba operatera mobilne telefonije koji svojim korisnicima naplaćuju uslugu parkiranja, a nisu je u mogućnosti koristiti, jer novac koji im se skida s računa do nas ne dolazi, kazao je direktor "Mo parkinga" Mladen Knezović.

Prema tome, kako je objasnio, kontrolori "Mo parkinga" prilikom obilaska terena u svom sustavu nemaju evidentirano da je parkiranje plaćeno, pa stoga nema druge mogućnosti nego napisati kaznu za neplaćanje kao i onima koji ga nisu ni pokušali platiti.

Ugovor o korištenju usluge plaćanja parkiranja, kako tvrdi Knezović, za poduzeće "Mo parking" je potpisao samo s HT Eronetom i nijednim drugim operaterom.

- Uvjeti koje su nam ponudili predstavnici drugih operatera bili su nepovoljni, tvrdi Knzović.

No priznaje da nikada korisnike "Mo parkinga" na bilo koji način nije obavijestio da plaćanje mogu vršiti samo pretplatnici HT-a Eronet, jer to nije ni smatrao potrebnim.

- Broj na koji se vrši plaćanje nema nikakve veze s bilo kojim operaterom, jer je on rađen posebno za korištenje usluga naplate parkiranja i kao takvog ga je za uporabu odobrila Regulatorna agencija za komunikacije, pojasnio je Knezović.

Plaćanje parkirališta preko SMS usluge, kako je naglasio, vrši se isključivo na brojeve 083 8801 i 083 8801, koji su specifični za Mostar, a odgovornost za probleme koji su se pojavili, kako kaže, nikako ne može na sebe preuzeti.

Zloporaba operatera

- Svi operateri koji s nama nisu potpisali ugovor i nisu u mogućnosti pružati uslugu naplate parkiranja, nakon što im njihov pretplatnik pošalje zahtjev za to, trebali bi vratiti poruku o tome da se usluga ne može koristiti ili ju ne isporučivati, ali u svakom slučaju nikako ne trebaju naplaćivati i stvarati nepotrebnu konfuziju, kazao je Knezović navodeći da razumije ogorčenost građana zbog prijevare koju su doživjeli. Suradnja za korištenje usluge plaćanja parkiranja, kaže Knezović, pokušava se dogovoriti sa svim operaterima mobilne telefonije u zemlji, kako bi svi građani, bez obzira na to čiji su pretplatnici, imali mogućnost modernog korištenja sustava za plaćanje. Do tada, poručio je građanima koji su imali neugodnosti neka se požale svome operateru jer im je naplatio uslugu koju nisu dobili.

Dnevni list