Najava termina igranja trilogije „Janje,Kokoš,Orao“ za mostarsku publiku

HNK Mostar, premijera, janje kokaš orao, HNK Mostar

Ulaznice koje su u slobodnoj prodaji mogu se rezervirati na na broj telefona 036 550 128 ili porukom u inbox Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.
Trilogija "Janje/Kokoš/Orao", nastala kao najveća regionalna koprodukcija u proteklih dvadeset godina premijerno će biti izvedena pred mostarskom publikom u Narodnom pozorištu Mostar u petak, 05. lipnja u 19 sati. Režiju ove trilogije koja je nastala u okviru projekta "Stoljeće jedne porodice", potpisuju tri redateljice, Anica Tomić ("Janje"), Selma Spahić ("Kokoš") i Ana Tomović ("Orao"), a u svakom dijelu trilogije sudjeluju umjetnici i umjetnice iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, što projektu daje posebnu važnost u produkcijskom smislu.

Zbog specifičnih produkcijskih zahtjeva predstavu će moći gledati samo 68 gledatelja. Ulaznice koje su u slobodnoj prodaji mogu se rezervirati na broj telefona 036 550 128 ili porukom u inbox Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.
Pored Internacionalnog teatarskog festivala MESS iz Sarajeva, u čijoj produkciji je napravljen cijeli projekt, kao partneri projekta sudjelovali su Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) iz Zagreba, Bitef TEATAR iz Beograda, SARTR iz Sarajeva i Hrvatsko narodno kazalište (HNK) iz Mostara. Zbog tehničkih uvjeta (oblik i veličina scene) predstava će se umjesto u HNK Mostar igrati u velikoj dvorani Narodnog pozorišta Mostar.

Nakon igranja predstave održat će se i panel diskusija o temi "Položaj žene u ratu" čiji će moderator bit predsjednik Umjetničkog vijeća HNK Mostar, Dragan Komadina.