Najava seminara: Programi podrške EBRD razvoju malih i srednjih poduzeća u BiH

intera seminar
Cilj seminara je polaznike pripremiti za usklađivanje s EU direktivama i standardima u oblasti zaštite na radu, zaštite okoliša/životne sredine i sigurnosti i kvaliteta proizvoda.

Europska banka za obnovu i razvoj prošle je godine pokrenula ovaj program kroz koji je osigurala sredstva u iznosu od 20 milijuna EUR putem lokalnih partnerskih banaka, a sredstva Europske unije u iznosu od 4 milijuna EUR se koriste za financiranje poticaja i transfera know-how malim i srednjim poduzećima koja su uključena u "Program podrške malim i srednjim preduzećima u BiH". Postizanje napretka u usvajanju pravne stečevine EU uključuje dalekosežne regulatorne promjene, a lokalna poduzeća moraju izvršiti značajne investicije i prilagođavanja svog poslovanja u ovom procesu. Program podrške je pripremljen upravo s ciljem da podrži taj napredak i da motivira mala i srednja poduzeća da se aktivno suočavaju s ovim izazovima.

Tijekom trosatnog seminara polaznicima će biti predstavljene EBRD savjetodavne usluge za mala i srednja poduzeća u Bosni i Hercegovini, zahtjevi i proces usklađivanja malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini s domaćim propisima i EU direktivama i standardima te, nakon pauze za ručak, primjeri dobre prakse. Detaljan dnevni red možete pronaći na linku.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti do 15.3.2017. godine putem telefona 036/327-972 ili na e-mail [email protected].