Najava otvorenja izložbe arhitekta Adnana Pašića u izložbenomu prostoru Kluba Aluminij

Aluminij Mostar, aluminij, dnevni list, avaz, Aluminij Mostar, Adnan Pašić, Izložba slika, Mirsad Kebo, Ivo Bradvica, Aluminij Mostar, Izložba slika, galerija, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, Ivo Bradvica, Aluminij Mostar
Adnan Pašić rođen je u Zagrebu 1967. godine, arhitekturu studira na Arhitektonskomu fakultetu Sveučilišta u Sarajevu, gdje je danas docentom na kolegiju nazivlja Projektiranje javnih zgrada.

Projektantsku karijeru započinje usporedo s akademskom, u projektnoj skupini akademika Zlatka Ugljena. Godine 1998. boravi na Odsjeku za arhitekturu MIT u Cambridgeu, kao gostujući istraživač. Njegovo zanimanje na području suvremene arhitekture odnosno generičkih i koncepcijskih osnova arhitektonskoga projektiranja rezultira doktoratom o konceptualizaciji arhitektonskih prostora za potrebe kulture.

Pašićev rad na području arhitektonskoga projektiranja uključuje istraživanja i studije iz područja urbanizma, stambenih, upravnih i zgrada za potrebe kulture. Voditeljem je projektne skupine na Institutu za arhitekturu, urbanizam i prostorno planiranje u Sarajevu, a dobitnikom je dvaju nagrada za zamisao Collegium artisticum Saveza arhitekata u BiH.

aluminij.ba