Nagradna igra: Koncert Sanela Redžića u četvrtak u NPM-u

np mostar, nagradna igra, sanel redžić, np mostar

SANEL REDŽIĆ, majstor klasične gitare porijeklom iz Bosne i Hercegovine s dugogodišnjom adresom u Njemačkoj, dobitnik je 29 internacionalnih nagrada od kojih se izdvajaju prve nagrade u Tokiju, Beču i Lisabonu. Do sada je u svojoj bogatoj karijeri odsvirao nekoliko stotina koncerata širom Europe, Azije i Amerike te nastupao u najpriznatijim svjetskim koncertnim zdanjima kao što su Concertgebouw Amsterdam, Međunardni dom muzike u Moskvi, Tokyo Bunka Kaikan Recital Hall i mnogim drugim. U okviru svoje prve bosanskohercegovačke turneje Redžić će svoj program predstaviti u Mostaru, u četvrtak, 12. 10. u 20 sati na koncertu u Narodnom pozorištu Mostar. Cijena karte je 7 KM, s popustom (za učenike, studente i umirovljenike) 3,50 KM. Poklanjamo vam 3X2 ulaznice za ovaj koncert!

Prvih troje naših čitetalja koji se jave na mail urednistvo@hercegovina osvojit će ulaznice za koncert.

Napominjemo i da u srijedu, 11. 10. u 19 sati u Narodnom pozorištu Mostar gostuje predstava Narodnog pozorišta RS-a iz Banja Luke "Sinovi umiru prvi" Mate Matišića u režiji Marka Misirače. Predstava će biti izvedena u sklopu "Šantićevih večeri poezije", ulaz je slobodan, a ulaznicu je potrebno preuzeti na blagajni NPM-a.

U petak, 13. 10. u 20 sati u NPM-u će biti izvedena "Hotel Plaza", višestruko nagrađivana hit predstava u režiji Admira Glamočaka, a sav prihod od prodaje ulaznica bit će doprinos za liječenje trogodišnje Ane Rite Puljić koja boluje od teške bolesti mišića, kao i poziv svima da pomognu onoliko koliko su u mogućnosti. Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom 3,50 KM, ali napominjemo da će u petak u 20 sati ispred NPM-a biti i volonteri koji će prikupljati novac za liječenje i svi se mogu uključiti u akciju pomoći djevojčici.