Nagradna igra: Komedija Mostarska djelidba

np mostar, Mostarska djelidba, Mostarska djelidba, np mostar, Mostarska djelidba, np mostar, ne igraj na engleze, Mostarska djelidba
Predstavu je prema djelu Skendera Kulenovića režirao Sulejman Kupusović (1951. - 2014.), a u predstavi igraju Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Goran Lozo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Mirsad Elezi, Šerif Aljić, Ekrem Čorda, Amela Kreso, Miralem Kolečić. Predstava koja traje - provjerite zašto!

Komedija prepoznatljivog redateljskoga rukopisa Sulejmana Kupusovića redovno izaziva veliki interes publike. Premijerom ove predstave svečano je otvoren međunarodni festival komedije "Mostarska liska" 2008. godine, i te je godine "Mostarska djelidba" osvojila specijalnu plaketu stručnog žirija.

Predstava počinje po završetku Drugog svjetskog rata, a završava u sadašnjem vremenu, uz predožbu zemlje u kakvoj živimo i danas. Priča je smještena u ksenofobičnu sredinu bosanskohercegovačke kasabe, među zatucane, polupismene i zavišću nagrižene ljude, ali je u isto vrijeme protkana britkim humorom i liskalucima svojstvenim ljudima iz te sredine. Dolazi djelidba i sve se dijeli, ljudi, vjera, zemlja...sve. Tema aktualna tada i izrazito aktualna danas. Smjenjuju se generacije, politički i vladajući režimi ali mentalitet ljudi i problemi u osnovi ostaju uvijek isti. Ova predstava u Kupusovićevoj režiji je parodija o našoj autodestrukciji, o nama poganima i zlima; ogolila je do bola i uzaludnosti istinu o vjekovnim osobinama i problemima "našeg" svijeta i podneblja. Ona će vas nasmijati i podsjetiti koliko čovjek zna biti neuk, pohlepan, malen u svojim ambicijama i željama. Podsjeća što je prolazno, a štovječno - sve kroz niz situacija i odličan humor. Doživjela je veliki uspjeh kod publike koja je prepoznala genijalnost i odličnu adaptaciju ovog bezvremenskog djela.

Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM.

ULAZNICE
Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 - 14 sati. Rezervacije na broj 036/550-128, porukom u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar i na mail [email protected].

Naš portal nagrađuje dvoje čitatelja sa po dvije ulaznice za predstavu. Dovoljno se javiti sa punim imenom i prezimenom na mail [email protected]