Nadzorni odbor imenovao Ivu Bradvicu za v.d. direktora Aluminija d.d. Mostar

Aluminij Mostar, aluminij

Razrješenje čelnoga čovjeka Aluminija obrazložili su činjenicom da Aluminij već dvije godine posluje kao gubitaš (što je prvi put nakon ratnih razaranja) te da se na strateškomu planu stvari ne popravljaju, naprotiv, pa tako još uvijek nije riješen problem nabavke struje, napose s Republikom Hrvatskom, također nije otklonjen niz problema s Lukom Ploče, a poglavito nije niti uočen niti riješen problem rezanja i smanjenja troškova, za što postoji još jako veliki prostor i, prije svega, potreba. Na koncu, članovi NO-a Društva su ocijenili kako kontakti s državom i državnim institucijama cjelokupno proteklo vrijeme stagniraju.

Na istoj sjednici, članovi Nadzornoga odbora Aluminija, sukladno svojim ovlastima i zakonskim propisima, na mjesto vršitelja dužnosti direktora Društva imenovali su gosp. Ivu Bradvicu, dipl. iur., dosadanjega izvršnog direktora za pravne, kadrovske i zajedničke poslove Aluminija, na zakonski predviđeno razdoblje od šest mjeseci, do imenovanja stalnih članova Uprave.

V.d. direktora Bradvica, koji se u proteklomu razdoblju više nego uspješno nosio s golemim problemima Aluminija u svojemu domenu, odmah je potom imenovao svoj uži tim ljudi, također vršitelja dužnosti na razdoblje od pola godine. Na mjesto v.d. izvršnoga direktora za ekonomsko-financijske, knjigovodstvene i komercijalne poslove imenovao je gosp. Mladena Galića, dipl. ecc., koji već dugi niz godina učinkovito i nadasve predano obavlja te složene poslove u Aluminiju. Na mjesto v.d. izvršnoga direktora za tehničke poslove i razvitak imenovao je gosp. Željka Borasa, dipl. inž. met., koji je dosad bio direktorom pogona Ljevaonica, a kojemu su i raniji sazivi Uprave povjeravali niz odgovornih poslova, uključujući i članstvo u Nadzornomu odboru Društva, koje je uvijek obavljao savjesno i uspješno. Mjesto izvršnoga direktora za pravne, kadrovske i zajedničke poslove ne će biti popunjeno u predstojećemu polugodišnjem razdoblju, jer za to, ocijenio je v.d. direktora Bradvica, u ovomu trenutku nema potrebe.

Ovim putom napominjemo, i računamo na razumijevanje javnosti i medija, kako ćemo se u predstojećemu razdoblju u cijelosti suzdržati od dodatnih komentara novonastaloga stanja i istupa u javnost, do daljnjega.

aluminij.ba