Na Rujištu se vatra proširila i na ‘Vilin klanac’

požar rujište
U poslijepodnevnim satima palo je nešto kiše, no većina požarišta je i dalje aktivna.

Prema informacijama iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar, jedna ekipa gasitelja vratila se s požarišta iz Gornje Drežnice, gdje je padala solidna kiša. Trenutno je na Čvrsnici gusta magla i oblačnost, pa se ne može odrediti pravo stanje požarišta.

Na lokalitetu Rujišta i dalje je aktivan šumski požar. Pripadnici PVP-a Mostar, DVD-a Rujišta i Šumarstva "Srednje-Neretvanskog" vrše stalni nadzor i dežurstvo na požarnim linijama u cilju zaštite objekata i sprječavanju širenja istog. Trenutno nema ugroženih objekata.

Tijekom dana požar se proširio i ušao u područje Vilinog klanca, gdje su minirana i nepristupačna područja, što otežava gašenje.

U Općini Drvar i dalje su aktivni požari na lokalitetima Jadovnik, Podovi i Resanovac. Na području Drvara danas je djelovao i helikopter Oružanih snaga BiH.

Aktivan je i požar u predjelu Paklina kod Tomislavgrada, a vatru gase pripadnici Vatrogasnog društva Tomislavgrada i Šumarije Tomislavgrad. Očekuje se i aktivnosti helikoptera Oružanih snaga BiH.

U Općina Kupres, vatra gori između Kupresa i Glamoča, na planini Kujača, priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Dnevni list