Na Medicinskom fakultetu u Mostaru održana radionica prve pomoći

studenti, Mostar
U srijedu 22.svibnja u 17 sati na Medicinskom fakultetu u Mostaru održana je radionica prve pomoći u sklopu projekta "Spasi srce-pokreni se". Radionicu je organizirala nedavno osnovana Studentska sekcija za hitnu medicinu (SSHM) uz potporu Studentskog zbora SUM s ciljem podizanja svijesti o važnosti poznavanja prve pomoći.
Studente su pozdravili predsjednik Studentskog zbora Marijan Tustonja i prodekan Medicinskog fakukteta prof.dr.sc. Danijel Pravdić koji je uz prigodan govor i otvorio radionicu.
Studenti su nakon uvodnog predavanja koji je održao Matej Lovrić bili raspoređeni u 3 dvorane gdje su im aktivni članovi SSHM praktično pokazivali pravilne postupke pružanja prve pomoći. Studenti su imali priliku vježbati reanimaciju, bočni položaj, učili su zaustaviti veliko krvarenje, kako pružiti prvu pomoć osobi koja se guši stranim tijelom i još mnogo toga.
Na kraju su svim studentima predstavnici SSHM podijelili potvrde o sudjelovanju u sklopu projekta "Spasi srce  -pokreni se".

Zaista smo oduševljeni na ovako velikom odazivu studenata. Ovo je prva radionica u nizu planiranih u okviru projekta "Spasi srce  -pokreni se".-istaknula je dopredsjednica SSHM Petra Kovačević.

Predsjednik Studentske sekcije za hitnu medicinu Matej Lovrić zahvalio se svima na dolasku, našim aktivnim članovima iz SSHM za pomoć pri organizaciji tečaja i na održanoj edukaciji, Studentskom Zboru SUM te Medicinskom fakultetu na podršci na čelu s prof.dr.sc. Milenkom Bevandom.