MUP: Nije bilo prijetnji terorističkim napadom, to je apsolutna dezinformacija

teroristički napad, teroristi, MUP HNŽ, Mostar, teroristi, teroristički napad, pedofilija, pedofili, Policijski dužnosnici, policija, MUP HNŽ, HNŽ, policija, HNŽ, MUP HNŽ, MUP HNŽ, izvješće, Mostar, krađa navika, MUP HNŽ, Mostar, krađa navika, MUP HNŽ, MUP HNŽ, prometne nezgode, Mostar, provala, MUP HNŽ, akcija, MUP HNŽ, oglas, MUP HNŽ, Nova godina

- To je apsolutna dezinformacija. Nemam nikakvih saznanja o prijetnji sigurnosti. Ne znam na osnovi čega se takvo nešto objavljuje, rekao je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ.

Prema navodima tih medija, u cijeli slučaj je uključena i Federalna uprava policije. Međutim, i ovu tvrdnju je demantirao ravnatelj FUP-a Dragan Lukač. - Nemam takvih informacija, istaknuo je Lukač. Iz ove uprave također nemaju vijesti koje su još od proteklog tjedna kružile Mostarom o mogućem napadu "poput onoga u Zvorniku", kao i tome da se izbjegavaju veća okupljanja. Upravo zbog tih nagađanja je i nastala čitava jučerašnja uzbuna, a nakon što su do 8 sati viđene "duge cijevi" ispred zgrada MUP-a i PU Mostar, čiji su specijalci čitavu noć probdjeli ispred ovih susjednih ustanova u središtu grada.

- Građani su već bili na nogama zbog navodnog mogućeg terorističkog napada pa su budno pratili svaki policijski potez, kao i bilo kakvu pojavu ‘kratkih hlača', kako nazivaju vehabije - kazali su Mostarci. Kako doznaje Večernji list, radilo se o ‘prevetivnoj policijskoj mjeri' nakon što je dan ranije iz Agencije za istrage i zaštitu BiH PU Mostar stigla usmena obavijest o podizanju stupnja pripravnosti nakon posljednjih nemilih događaja u Makedoniji gdje je ubijen veći broj policajaca. Dakle, kako tvrde, nije se radilo o nikakvoj aktualnoj ‘ozbiljnoj prijetnji'. - Sve policijske agencije u BiH su do daljnjeg podigle sigurnost u državi na višu razinu, što je bilo očekivano nakon napada u Zvorniku, kao i oružanih sukoba u Kumanovu. Posebno se osiguravaju policijske zgrade, što je slučaj i s dolinom Neretve - objašnjavali su u MUP-u. Na upit da se još od prošlog četvrtka u poslijepodnevnim satima Mostarom počela širiti informacija kako neki "povjerljivi izvori najavljuju mogućnost napada poput onih u Zvorniku u iduća 3-4 dana, pa se savjetuje da se tih nekoliko dana izbjegavaju veći događaji", odgovaraju kako se u tom slučaju radilo o "brzojavci" u kojoj se od svih policijskih uprava tražilo moguće postojanje evidencija o sigurnosno zanimljivim osobama vezanim za napad u Zvorniku. - Građani s kojima smo razgovarali spominju kako se gradom proširila vijest da je u Mostar pristiglo oko 200 sumnjivih osoba. To nije evidentirano. Čak se spominju i letovi vojnih helikoptera iznad grada na Neretvi, što nema nikakve veze s ovim aktivnostima, nego s pratnjom transporta, itd. Nema razloga da se stvara nepotrebna panika- zaključuju u MUP-u. Inače, zbog napada u Zvorniku, u kojem je ubijen policajac, a poginuo napadač, policija u RS digla je razinu pripravnosti na najviši stupanj. U Federaciji ta mjera nije bila toliko primjetna, osobito ne u Mostaru, ali jest u Livnu gdje su odmah osiguravali zgrade "dugim cijevima", kao i na području Širokog Brijega i Gruda gdje se može uočiti veće prisustvo policije na ulicama.