Mrtve ribe plivaju na leđima na sceni HNK Mostar u srijedu 22. 3. 2017. u 20 sati

Predstava „Mrtve ribe plivaju na leđima“ bit će odigrana u srijedu 22. 3. 2017. u 20 sati na sceni HNK Mostar.

1/3
Zajednički je to projekt tri teatra iz dva grada: Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara, Narodnog pozorišta Mostar i Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice. Riječ je o praizvedbi teksta Josipa Mlakića višestruko nagrađivanog književnika i scenarista. Predstava je okupila 17 glumaca iz tri teatra.

U predstavi igraju Nedžad Maksumić, Miro Barnjak, Robert Pehar, Faketa Salihbegović Avdagić, Jelena Kordić Kuret, Saša Handžić, Uranela Agić Burina, Velimir Pšeničnik Njirić, Emir Sejfić, Emir Spahić, Ivan Skoko, Bojan Beribaka, Zlatan Školjić, Jasmin Krpo, Nikolina Marić, Angela Bulum i Maja Zećo.

Dok jato ždralova prelijeće jedan gradić u BiH, u kojemu su ratne rane hrvatsko-bošnjačkog sukoba još svježe, pratimo sudbine galerije likova u razmaku od tri dana. Posrnuli u svojim karijerama i ambicijama, ranjeni iznutra i izvana, zastali u blatu neraščišćenih obiteljskih i rodbinskih veza, zapeli u vremenu i prostoru, likovi su to koji u široko postavljenom generacijskom okviru zapravo predstavljaju „emocionalni popis" stanovništva: neostvareni i lažni pjesnici, svećenici čiji su najbolji prijatelji uvjereni ateisti, bivši PTSP-om načeti ratnici, bivše računovođe koje je tranzicija i rat promovirala u uspješne mesare, starice izludjele od bola za poginulim sinovima.

Nakon dva zapažena nastupa, u Tuzli na Festivalu europskog teatra i u Brčkom na 33. Pozorišnim/kazališnim igrama, predstava „Mrtve ribe plivaju na leđima" bit će odigrana i pred publikom u Banja Luci u Narodnom pozorištu Republike Srpske 28. 3. 2017.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati putem:
- telefona - 063 317 348
- Facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru
- elektroničke pošte - [email protected]

Podsjećamo studente da i za ove dvije predstave mogu iskoristiti vaučere za besplatne ulaznice koje mogu preuzeti u prostorijama Studentskog zbora ili u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

 

20.03.2017 u 17:11