FOTO  Mrtve ribe plivaju na leđima na maloj sceni HNK Mostar u petak 02.12. i subotu 03.12.2016. u 20 sati

Mrtve ribe plivaju na leđima, HNK Mostar
..., predstava "Mrtve ribe plivaju na leđima" po tekstu Josipa Mlakića i u režiji Tanje Miletić Oručević bit će odigrana na Maloj sceni HNK Mostar u petak 02.12. i u subotu 03.12.2016. u 20 sati.
Predstava je prva koprodukcija tri teatra iz dva grada: Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara, Narodnog pozorišta Mostar i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Riječ je o dramskom prvijencu Josipa Mlakića, višestruko nagrađivanog književnika i scenarista, odnosno praizvedbi njegovog teksta. Predstava je okupila 17 glumaca iz tri teatra.

U predstavi igraju Nedžad Maksumić, Miro Barnjak, Robert Pehar, Faketa Salihbegović Avdagić, Jelena Kordić Kuret, Saša Handžić, Uranela Agić Burina, Velimir Pšeničnik Njirić, Emir Sejfić, Emir Spahić, Ivan Skoko, Bojan Beribaka, Zlatan Školjić, Jasmin Krpo, Nikolina Marić, Angela Bulum i Maja Zećo.

Dok jato ždralova prelijeće jedan gradić u BiH, u kojemu su ratne rane hrvatsko-bošnjačkog sukoba još svježe, pratimo sudbine galerije likova u razmaku od tri dana. Posrnuli u svojim karijerama i ambicijama, ranjeni iznutra i izvana, zastali u blatu neraščišćenih obiteljskih i rodbinskih veza, zapeli u vremenu i prostoru, likovi su to koji u široko postavljenom generacijskom okviru zapravo predstavljaju „emocionalni popis" stanovništva: neostvareni i lažni pjesnici, svećenici čiji su najbolji prijatelji uvjereni ateisti, bivši PTSP-om načeti ratnici, bivše računovođe koje je tranzicija i rat promovirala u uspješne mesare, starice izludjele od bola za poginulim sinovima.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati :
- telefonom 063 317 348
- putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru
- e-mailom: [email protected]

Podsjećamo studente da i za ove dvije predstave mogu iskoristiti vaučere za besplatne ulaznice koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora Mostar ili u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.