Mostarsko zdravstvo: Bolesnici zakazali nalaz za godinu dana, a privatno može i odmah!

Čitateljica  opisuje kako je vozila bolesnu susjedu u bolnicu na Bijeli brijeg i tretman koji je tamo doživila. Prema navodima čitateljice, osoblje joj je zakazalo ''Kolor dopler'' nalaz za prvi mjesec iduće godine, uz sugestiju da liječnici privatno to mogu uraditi bez čekanja.

Pismo koje govori sve prenosimo u cjelosti, a identitet čitateljice koja je željela ostati anonimna je poznat redakciji spomenutog portala.

''Poštovani nadam se da mi nećete zamjeriti i da ćete izdvojiti 2 minute da pročitate ovu poruku i naravno da ostanem anonimna.

Kao prvo sramim se što živim prvo u ovoj državi, pa onda u ovom gradu gdje sam rođena i volim ga svim srcem, ali šta se događa dođe mi da zaplačem.

Danas sam susjedu, koja nema ni auta niti ikog da je odveze, odvela na KB Bijeli brijeg da uradi nalaz "KOLOR DOPLER" tako se zove i nakon čekanja od sat vremena izlazi sestra koja je puna sebe i arogantna i koja je jedva pristala da nas sasluša, jer ne primaju prijave prije 12h, a tad je bilo 10h, uzima nalaz i pita tko je pacijent. Narvno kažemo koja je od nas očekujući da kaže sutra, prekosutra ili idući tjedan da dođe na pregled, a ona mirne duše i pogleda kaže "Dajte mi vaš broj telefona da vam zakažem termin u prvom mjesecu iduće godine?"

Naravno ostale smo u šoku i ja je pitam ne vjerujući šta mi govori je li ovo skrivena kamera? Ona mrtva hladna odgovara ne, zašto bi bila, to je normalno jer samo jedna doktorica radi taj pregled, ali ako nam se žuri da sve privatne ambulante rade taj pregled pa nas može uputiti, a da isti ti rade i u bolnici samo neće da rade taj pregled tu nego privatno.

SRAMOTA ŠTA SE RADI I DO KOJIH MJERA SE IDE! Samo sam zaboravila reći da je ta susjeda dobila uputnicu sa Hitne pomoći da hitno uradi taj nalaz, jer joj je zdravlje pogoršano.

Hvala i nadam se da ćete se barem malo osvrnuti na ovakve slučajeve jer npr. ovaj nalaz nije kao vađenje krvi, nekim ljudima može spasiti život. Tu se radi o protočnosti krvi kroz vratne žile. A isto tako u to vrijeme dok smo čekale doveli su 2 pacijenta sa odjeljenja na drugi pregled, čekali su 20 minuta u krevetima u hodniku dok su doktorica i sestrica popile svoju kavicu, pa su primili jednog a drugi je i dalje ležao u hladnom hodniku, nemam riječi!!!!''

izvor: Mostarlife.com