Mostarskim bolnicama donirana oprema za njegu prijevremeno rođenih beba

bebe, bolnice, Mostar

U okviru projekta "Podržimo život beba rođenih prije 37. tjedna", Coca-Cola je u ponedjeljak uručila vrijednu donaciju Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i Kliničkoj bolnici "Dr. Safet Mujić" u Mostaru.

Tom prilikom, donirana je medicinska oprema i aparati potrebni za njegu prijevremeno rođenih beba, u vrijednosti većoj od 63 tisuće maraka.

Kliničkom odjelu za intenzivno liječenje i neonatologiju SKB-a Mostar uručen je novi inkubator, dok je neonatološka jedinica pri Pedijatrijskom odjelu KB-a "Dr. Safet Mujić" dobila četiri 'Vista' monitora namijenjena za trajni nadzor vitalnih parametara prijevremeno rođenih beba.

Predstojnica Klinike za dječje bolesti SKB-a Mostar Vesna Brkić zahvalila je na uručenoj donaciji te istakla kako će novi inkubator zasigurno poboljšati boravak novorođenčadi na toj klinici.

Nedžad Šehović, šef Pedijatrijskog odjela KB-a "Dr. Safet Mujić", izražavajući zahvalnost za doniranu opremu, naglasio je kako je na ovaj način pružena velika podrška u njezi i liječenju najosjetljivijih i najugroženijih članova naše zajednice - prijevremeno rođenih beba.

- Osim što je za uspješno liječenje potrebna stručnost i predan rad medicinskog kadra, također je veoma važna savremena i dobra oprema. Ova vrijedna donacija će pomoći radu našeg neonatološkog odjela te da i dalje uspješno liječimo naše male heroje, prijevremeno rođenu djecu - poručio je Šehović.

Coca-Cola u Bosni i Hercegovini sa svojom prirodnom izvorskom vodom Olimpija pokrenula je projekt "Podržimo život beba rođenih prije 37. tjedna" tijekom kojeg se od svake prodane boce Olimpije dio sredstava usmjerava na opremanje bolničkih odjela na kojima se stručni kadrovi brinu o prijevremeno rođenim bebama.