Mostarski vatrogasci dobivaju opremu za intervencije u prometnim nesrećama

...putem Veleposlanstva Francuske u BiH, u utorak će u prostorijama Federalnog centra za obuku na Stupu biti organizirana obuka vatrogasaca na doniranoj opremi za tehničke intervencije u prometnim nesrećama.

Obuka počinje 01. listopada u 09 sati (dvorana Federalnog centra za obuku na Stupu) i trajat će do 03. listopada. Praktične vježbe će se izvoditi na poligonu Federalne uprave civilne zaštite u Azićima. Uručenje donirane opreme bit će upriličeno 03. listopada u Federalnom centru za obuku na Stupu u 15 sati.

Povod za organiziranje obuke je praktično uvježbavanje vatrogasaca za rad na doniranoj opremi za tehničke intervencije u prometnim nesrećama. Ovo je već treća donacija, rabljene i upotrebljive opreme Vatrogasaca za hitne intervencije Francuske (svake godine donaciju dobivaju po dvije općine iz Federacije BiH i Republike Srpske). Ove godine dobitnici su: vatrogasne postrojbe Stari Vitez i Grad Mostar (Federacija BiH) i Istočno Sarajevo i Kostajnica (Republika Srpska).

Organizatori obuke su Federalna uprava civilne zaštite i vatrogasne postrojbe koje su dobile doniranu opremu. Na obuci će sudjelovati timovi iz navedenih vatrogasnih postrojbi kao i predstavnici vatrogasnih postrojbi koje su ovu ili sličnu opremu dobili u prethodne dvije donacije. Instruktori za izvođenje obuke su predstavnici Vatrogasaca za hitne intervencije Francuske.

Kako se očekuje, primopredaji će prisustvovati Veleposlanik Francuske u BiH, predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH, entitetskih uprava civilne zaštite, načelnici općina i sudionici obuke iz vatrogasnih postrojbi kojima je donirana oprema, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

FENA